Balkan-Handball.com

Roberto Parondo dao obećanje: Izvinjavam se, ali za mesec dana dajem izjave na makedonskom

Pravilo koje je uveo Raul Gonzales došavši u makedonski rukomet, nastavlja se i posle njegovog odlaska u Pari Sen Žermen. Tako će još jedan Španac progovoriti makedonski u javnosti vrlo brzo. Reč je o novom treneru makedonskih šampiona, Robertu Garsiji Parondu, koji je prvi PRESS pred novu sezonu i meč sa Metalurgom (20.30), započeo rečima izvinjenja zbog toga što neće pričati na makedonskom, ali i obećanjem da će to učiniti u najkraćem mogućem roku:

  • Izvinjavam se što ne mogu da govorim na makedonskom na prvoj press konferenciji. Još uvek nisam spreman da pričam dobro, ali za mesec dana ću moći i to – rekao je Parondo, a onda istakao da tim „nije u dobrom momentu zbog povreda, ali da je strategija da se u svaki meč ulazi po pobedu“. 

Parondo je do 2017. godine bio aktivan igrač. Bivši španski reprezentativac na poziciji desnog krila priključio se španskoj koloniji u Skoplju prošle godine, a kao pripremu za ono što ga čeka u muškoj ekipi, radio je kao trener u ženskom timu. Asistent je Raula Gonzalesa u reprezentaciji Makedonije.

Timur Dibirov pred start sa Metalurgom: Novom Vardaru je potrebno vreme

FOTO: Denis Dukovski, RK Vardar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *