RSS dobio medalju zasluga za narod u Banjaluci - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan RSS dobio medalju zasluga za narod u Banjaluci

RSS dobio medalju zasluga za narod u Banjaluci

zika.bogdanovic
1 komentar

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, uručio je u Palati Republike u Banjaluci odlikovanje Rukometnom savezu Srbije za sve što je urađeno u rukometu za narod Republike Srpske. Medalju zasluga za narod ispred RSS primio je Velimir Marjanović, predsednik Rukometnog saveza Srbije, a dodeli je prisustvovao i Božidar Đurković, generalni sekretar Rukometnog saveza Srbije.

Medalja je dodeljena povodom obeležavanja 28. juna, Krsne slave vojske Republike Srpske Vidovdana, i 3. pešadijskog puka OS BIH, a dodeljena je za poseban doprinos u spašavanju ljudskih života i materijalnih dobara na teritoriji Republike Srpske, pogođenih poplavama i za sve što je Rukometni savez Srbije učinio u rukometu za narod Republike Srpske.

„Kada su muške rukometne reprezentacije Srbije i Republike Srpske odigrale humanitarnu i prijateljsku utakmicu, predsednik RS Milorad Dodik predložio je da Rukometni savez Srbije bude odlikovan medaljom za pomoć u poplavama, kako moralnu i materijalnu, tako i za sve  ostalo što radimo za sport i narod. Zaista sam srećan i ponosan zbog toga i zajednicka nam je želja da narodi žive dobro, ali i da nam rukomet bude još bolji“, izjavio je Velimir Marjanović, predsednik Rukometnog saveza Srbije.

Rukometni savezi Republike Srpske i Srbije, sporazumom o specijalnim vezama uspostavili su saradnju na nekoliko nivoa organizovanje kampova, održavanje zajedničkih sastanaka, održavanje obuke za trenere, kao i selektovanje igrača za mlađe rukometne selekcije. Nedavno je u Banjaluci odigrana humanitarna prijatelsjka utakmica seniorskih selekcija, a na jesen će biti održan fajnl – for za srpskog prvaka, između dve najbolje ekipe iz Srbije i Republike Srpske, a u oktobru utakmica između ženskih rukometnih selekcija.

izvor: RSS

Možda vam se dopadne

1 komentar

Rukomet aš 03/07/2014 - 20:57

Mislim, stvarno! Zasluge za narod! Koje zasluge!!!!????

Odgovori

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Adblock Detected

Please support us by disabling your AdBlocker extension from your browsers for our website.