Balkan-Handball.com

RSS objavio propozicije: Ženska SRLS sa šest učesnika plej-ofa – Kod muškaraca ponovo plej-aut

Upravni odbor Rukometnog saveza doneo je propozicije takmičenja za narednu sezonu 2018/2019. Super liga za muškarce imaće isti format, po kome će se 12 klubova u 22 prvenstvena kola boriti za četiri mesta koja će zajedno sa učesnicima SEHA Gazprom lige, Vojvodinom i Železničarom, formirati plej-of. U plej-ofu svi startuju od nule kao i u prethodne dve sezone, a posle 10 kola će se znati ko će poneti šampionsku titulu.

Uvodi se i plej-kup (ekipe od petog do osmog mesta u regularnom delu koje će se boriti za pozicije 7-10, s tim što će sedmo i osmoplasirani timovi izboriti i direktno mesto u osmini finala Kupa Srbije), kao i plej-aut, s obzirom da se prošle sezone takmičenje završilo prerano, a da su ekipe imale par meseci praznog hoda.

Što se tiče žena, tu je došlo do promene sistema. Deset ekipa će se boriti za plasman u plej-of, gde mesta ima za šest najboljih. U Plej-of, deset kola po dvostrukom sistemu, prenose se bodovi iz međusobnih susreta učesnika plej-ofa, a ekipe od sedmog do desetog mesta razigravaju za opstanak u ligi.

PROPOZICIJE

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *