RSS želi domaćinstvo Svetskog prvenstva u mlađim kategorijama - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan RSS želi domaćinstvo Svetskog prvenstva u mlađim kategorijama

RSS želi domaćinstvo Svetskog prvenstva u mlađim kategorijama

zika.bogdanovic
0 komentar

Predsednik Rukometnog saveza Srbije, Božidar Đurković, boravio je u utorak i sredu u radnoj poseti sedištu Međunarodne rukometne Federacije (IHF) u švajcarskom Bazelu gde se susreo sa prvim čovekom svetskog rukometa, Dr. Hasanom Mustafom. Teme radnog sastanka bile su vezane za načine na koje će IHF podržati razvoj i promociju rukometa u Srbiji, pre svega kroz projekte RSS vezane za trenere, njihovo obrazovanje i edukaciju (odlazak na velika takmičenja).

„Dr. Mustafa prihvatio je poziv da dođe u radnu posetu Rukometnom savezu Srbije. Naišli smo i na razumevanje za našu nameru da apliciramo za organizaciju jednog planetarnog takmičenja u mlađim kategorijama“, kazao je predsednik Đurković. Uskoro će biti poznat i datum posete.

Kao jedna od najvažnijh rezultata posete Bazelu jeste i 2.500 rukometnih lopti koje će IHF u okviru projekta „Handball at school“ donirati Srbiji, a RSS podeliti osnovnim školama i rukometnim klubovima širom zemlje.

Tema razgovora bio je i naredni Kongres Međunarodne rukometne Federacije (IHF), koji će biti održan u novembru u Antaliji (Turska).

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball