„Rukomet se vraća na velika vrata u Strugu“ – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

„Rukomet se vraća na velika vrata u Strugu“

Pripreme za 46. međunarodni turnir u Strugi teku po planu, a organizatori su na konferenciji za medije, i zvanično najavili ono što će se događati na „ženskoj plaži“ od 15. do 19. avgusta.

  • Čast mi je i zadovoljstva što je Agencija za sport i mlade pokrovitelj turnira na kome nastupaju dve makedonske i šest renomiranih inostranih ekipa. Kao Agencija kontinuirano podržavamo manifestacije ovakvog tipa. S ovim pokazujem da je rukomet jedan od najpopularnijih i najuspešnijih sportova u Makedoniji, rekao je u najavi turnira Darko Kaevski, direktor AMS.

Prvi čovek RK Struga, legendarni makedonski rukometaš, Naumče Mojsovski, smatra da turnir u Strugi može puno da koristi makedonskom rukometu…

  • Naša želja je da ovaj 46. godišnji turnir održimo na jednom dostojanstvenom nivou. Lani su učestvovale šest, a ove godine osam ekipa sa kojima turnira dobija na težini. Zadovoljan sam jer vidim da su naše napore prepoznali RFM i AMS uključivši se kao pokrovitelji turnira. Turnir služi za podizanje nivoa rukometa u Makedoniji. 

Turnir u Strugi će po prvi put ugostiti i meč Super Kupa Makedonije između Vardara i Metalurga 18. jula. Ispred RFM, Milčo Čakareski, pozdravio je napore organizatora:

  • Ispred FRM ističem veliko zadovoljstvo što će se prvi put Super Kup igrati  u Strugi u sklopu turnira. RFM podržava napore koji donose razvoj rukometa, a kao ćovek iz Struge, posebno sam srećan što se rukomet vraća na velika vrata u Strugu. Koristim priliku da uputim apel AMS da podrži Strugu i infrastrukturno. 

STRUGA 2018 – Osam ekipa, stižu Celje, Bešiktaš, Konstanca, Tuluz, Alingsas, Železničar…

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *