Ruma 022 srebrna na veteranskom EP u Portugaliji - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Ruma 022 srebrna na veteranskom EP u Portugaliji

Ruma 022 srebrna na veteranskom EP u Portugaliji

zika.bogdanovic
0 komentar

Evropsko prvenstvo veterana , 14. po redu, održano je od osmog do 11. juna u portugalskom Gondomaru (Porto). Predstavnik Srbije, rukometaši okupljeni u ekipi Ruma 022, klubu osnovanom 2009. godine, ostvarili su veliki uspeh osvajanjem srebrne medalje u kategoriji + 45.

Srpski rukometaši poraženi su u finalu od mađarske ekipe Budimpešta „Old Bojs“, posle serije pobeda nad ekipama iz Rusije, Češke, Italije, Ukrajine, Španije, remija sa Dancima i pobede u polufinalu nad Portugalcima.

Rumljani su bili pojačani nekadašnjim proslavljenim reprezentativcima, Dejanom Perićem i Žikicom Milosavljevićem. Nekadašnji srpski selektor izabran je i za najboljeg golmana Evropskog prvenstva u kategoriji +45.

  • Bila mi je čast nastupati sa momcima iz RK Veterani Ruma 022. Dali smo svoj maksimum na svakoj utakmici jer smo predstavljali Srbiju na ovom prvenstvu – rekao je Dejan Perić, čija je povreda Ahilove tetive u prvom minutu finalnog meča, umnogome i odredila osvajača zlatne medalje.

Žikica Milosavljević, zadovoljan je iskustvom nastupa na Evropskom prvenstvu:

  • Veliki uspeh u veoma jakoj konkurenciji. Ostaje žal za zlatom jer smatram da smo bili kompletni sigurno bi ostvarili pobedu i u finalu. Na sledećem prvenstvu čekamo revanš.

Član ekipe bio je i bivši predsednik RSS, Velimir Marjanović:

  • Dobra organizacija, odličan kvalitet rukometa, mnoga velika imena su učestvovala i igrala. Ovaj uspeh bi trebao biti inicijalna kapisla kako bi se veteranski rukomet i uopšte veteranski sport podigao u Srbiji na mnogo viši organizacioni nivo.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Adblock Detected

Please support us by disabling your AdBlocker extension from your browsers for our website.