Sanja Damnjanović pred Dansku: "Oštro od starta" - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Sanja Damnjanović pred Dansku: „Oštro od starta“

Sanja Damnjanović pred Dansku: „Oštro od starta“

Zorica Radojkovic
0 komentar

Reprezentativke Srbije odradile su pre podne na terenu niškog Čaira lagani trening oporavka i pripreme za večerašnji duel sa Danskom(20.15h). Najefikasnija igračica Srbije u dosadašnjem delu šampionata, Sanja Damnjanović jako dobro poznaje današnje protivnice:

-Tu su dve saigračice iz Viborga, levo krilo Fisker i desni bek Burgard. Fisker je vrhunsko krilo, iako je mlada. Ima fintu, odličan šut, agresivna je u odbrani, stvarno kompletan igrač. Burgard je još mlađa od nje, možda joj fali malo iskustva, ali ima odličan skok šut. Nije potrošač lopti, kada joj ne ide, radi za ekipu. Jorgensen je uz Kristinsen verovatno najopasnija igračica Danske. Mislim da joj ne odgovara duboka zona za razliku od Kristinsen koja se tu odlično snalazi pošto vodi loptu bolje od košarkaša. Finta i pregled igre su njeni najveći kvaliteti, ali mislim da ne treba puno izlaziti na nju i dati joj prostora. Par pivotmenki je isto odličan, ali možemo ih sačuvati. I ne mislim da su im golmanke najslabija karika kako se priča.

Danska je do sada demonstrirala jako brzu igru sa mnogo lakih golova upravo u režiji Kristinsen.

-U globalu, moramo se brzo vraćati i sprečavati te lake golove, odnosno njihovu kontru i polukontru. U odbrani praktično imaju i višu i nižu postavu što se može iskoristiti ili za šut ili za fintu. Pojedine igračice nisu toliko pokretljive u odbrani, tako da treba dobro gledati ko je tu.

Prošle godine pobedili smo Dansku posle niza poraza u prošlosti, kako to ponoviti?

-Moramo da uđemo jako. Fajterski. Kao na evropskom prvenstvu, jer koliko su one jake kada su u prednosti i kada melju, mislim da padaju kada su iza nas, naročito što ćemo ponovo imati veliku podršku sa tribina. Oštro od starta.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball