Balkan-Handball.com

Saopštenje RSS o situaciji u Danskoj: Dve reprezentativke pozitivne

Rukometni savez Srbije želi da obavesti javnost o trenutnoj situaciji vezanoj za nastup ženske reprezentacije Srbije na Evropskom prvenstvu u Danskoj.

Reprezentacija je boravila u karantinskim uslovima sportskog centra Fudbalskog saveza Srbije od 23. novembra. Pre i tokom priprema urađena su neophodna testiranja na KOVID-19. Zbog nepotpunih rezultata testiranja čitave delegacije, planirani odlazak na takmičenje prvog decembra pomeren je za treći decembar. Reprezentacija je otišla za Dansku redovnom avio-linijom preko Frankfurta. Po dolasku na aerodrom u Bilund izvršeno je PCR testiranje. Na tom PCR testiranju su sve igračice i članovi stručnog štaba bili negativni osim Kristine Graovac.

Shodno propisima higijenskog koncepta EHF tokom Evropskog prvenstva u Danskoj, inficirani igračica je zajedno sa najbližim kontaktom (Jovana Milojević) stavljena u izolaciju u večernjim časovima u drugi hotel predviđen od strane organizatora za tu svrhu.
.
Kompletan tim produžio je karantinski boravak u svojim sobama do narednog testiranja u petak u 8 časova.

Igračice u izolaciji, Graovac i Milojević, takođe su testirane oko podneva (4.12).

Rezultati drugog testiranja reprezentacije su pokazali da je Marija Agbaba pozitivna, što konsekventno povlači upućivanje u izolaciju zajedno sa najbližim kontaktom (cimerkom) Jelenom Agbabom.

Usled produženja karantinskih uslova utakmica Srbija – Holandija pomerena je za peti decembar (20.30 časova). Svaka igračica koja je smeštena u karantin po osnovu bliskog kontakta može biti vraćena u tim posle dva uzastopna negativna PCR testa.

Po pravilima higijenskog koncepta EHF EURO 2020, reprezentacija Srbije će biti testirana i 5.12 u jutarnjim časovima. Do dobijanja negativnih rezultata na KOVID-19 svi članovi delegacije ostaju u izolaciji u svojim sobama.

One Comment

  1. Petar Stanojevic

    04/12/2020 at 21:17

    Imati testove koji ukazuju na infekciju, pa „raditi“ nove da se na foru prodje ozbiljan sistem govori o tome koliko je nas savez u srbiji navikao da sve moze da se smulja; izbori skupstine novac selektori neuspesi gluposti…itd. Ali Danska nije Bg i nisu to bg mediji da sve pokriju. Kako god ovo da zavrsi, od izbacivanja do medalje svejedno, uzasno je da je iko spreman da se igra zdravljem i zivotima nasih i tudjih igracica i celog prvenstva zbog takvih „fora“ navika

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *