Saša Bošković 35 dana do EHF EURO 2012: "Devojke su u odličnoj formi" - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Saša Bošković 35 dana do EHF EURO 2012: „Devojke su u odličnoj formi“

Saša Bošković 35 dana do EHF EURO 2012: „Devojke su u odličnoj formi“

zika.bogdanovic
1 komentar

Još 35 dana, ostalo je do početka ženskog EHF EURO 2012 u Srbiji. Dok reprezentativke biju svoje bitke u nacionalnim prvenstvima i EHF ligi šampiona, trenerski par, Saša Bošković i Dragica Đurić, okupili su golmanke u trenažnom centru. Ana Kačarević, Jovana Risović, Bojana Jeremić i Kristina Georgijev odradile su dva treninga, a nakon prepodnevnog u hali „Slodes“, upriličeno je i druženje sa novinarima:

– Muškarci su nam dali dobar domaći zadatak, a mi ćemo se potruditi da damo svoj maksimum na terenu. Cilj nam je prvenstveno da pobedimo sami sebe, a što se devojaka tiče, sve su u odličnoj formi i svih 16 će dati svoj doprinos kako bismo prošli u drugi krug. Veliki problem ove generacije je nedostatak kvalitetnih utakmica i kontinuitet na velikim takmičenjima. Imamo devet poraza i ni jednu pobedu na prethodna tri Evropska prvenstva. Ove godine smo odigrali samo šest zvaničnih utakmica, što je u poređenju sa reprezentacijama koje su učestvovale na OI i SP u Brazilu, četiri puta manje – istakao je selektor Bošković.

Medijima se obratila i legendarna Dragica Đurić:

– Za 30 godina svoje karijere nisam imala priliku da igram pred domaćom publikom na ovako velikom takmičenju, što verujem da će za naše izuzetno mlade devojke biti dodatni pritisak. Ovo EP će poslužiti kao dobar temelj onoga što ćemo postići već sledeće godine na Svetskom prvenstvu – zaključila je Đurić.

Naše seniorke imale su priliku da sa novinarima porazgovaraju o predstojećem Prvenstvu čiji je Srbija domaćin. Evropsko prvenstvo za rukometašice trajaće od 4. do 16. decembra 2012. godine, a utakmice će se održavati u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Vršcu. Posebnu draž treningu u hali Slodes, gde je Dragica Đurić održala trening dao je maskota EP „Orlica“, a u kostimu je bio golman Sinđelića Nebojša Tabak, koji je proglašen za najboljeg golmana Srbije  za godište 1998.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball