Balkan-Handball.com

SASTANAK SEHA I EHF U ZAGREBU: Mesto u Ligi šampiona kao glavna tema

U sredu će u Zagrebu biti održan sastanak čelnika SEHA, klubova učesnika i visoke delegacije Evropske rukometne Federacije sa glavnom temom – prohodnošću klubova iz SEHA GAZPROM SSL u evropske kupove. Na razgovore u hrvatsku prestonicu iz Beča stiže „jaka postava“ koju će predvoditi generalni sekretar EHF-a Mihael Viderer uz predsednika takmičarske komisije Leopolda Kalina i Markusa Glazera.

Kao što je ranije i najavljivano, posle prvog sastanka u Beču, postoji inicijativa da pobednik SEHA GAZPROM lige dobije i direktno mesto u EHF Ligi šampiona od naredne sezone, a da se finalista F4 turnira nađe u kvalifikacijama ili izbori mesto u grupnoj fazi EHF Kupa. Da li će se stavovi i interesi obe strane podudariti, saznaćemo uskoro.

SEHA GAZPROM SSL od ove godine zahvaljujući generalnom sponzoru u svakom smislu deluje ozbiljnije i kvalitetnije u odnosu na prethodne dve sezone. Nema otkazivanja mečeva i haosa u kalendaru, kakav je slučaj bio u prethodnom periodu, a i rezultati iz prvih pet kola govore da liga dobija veći rezultatski i kvalitativni smisao.

Smisao svakog smisla jeste prohodnost u evropske kupove. Tako će završnica sezone u SEHI postati isto tako važna kao plej-of takmičenja u domaćim prvenstvima, odnosno, završnice evropskih kupova.

One Comment

  1. 011 cool

    09/10/2013 at 09:13

    Partizan i Vojvodina treba da bojkotuju ovaj sastanak kao što SEHA liga sve cini da omalovayava oba nasa kluba

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *