Balkan-Handball.com

SEHA Gazprom F4: Meškovu utešno treće mesto

PIŠE: Uroš Samardžić

Dan nakon poraza u polufinalnim susretima, snage u sportskom kompleksu „Vikotrija“ u Brestu, odmerili su rukometaši Nexea i Meškova. Taj duel doneo nam je 3. ekipu završnog tunira. Nakon 60 minuta igre bolji su bili izabranici Manola Kadenasa, koji su, čini se rutinski nadigrali igrače iz Našica – bilo je 24:19 (12:8).

Utakmice koje se igraju dan nakon polufinalnih duela obično važe za one na koje se teško izlazi, neki kažu i bez volje. Tako nije delovala ekipa Meškov Bresta, koja je od samog starta susreta sve držala u svojim rukama. Domaćin završnog turnira SEHA Gazprom lige prvu osetniju prednost stekao je u 10. minutu, kada je mrežu Nexea zatresao Baranau (7:2). Iako se činilo da je hrvatski predstavnik „upao u mašinu“ Manola Kadenasa, tako nisu mislili i rukometaši Nexea, koji su stegli odbranu, te golom Zrnića uspeli da smanje rezultat (9:6). I pored ponovo zapaženog učinka Ivana Pešića na golu Bresta, stiče se utisak da je prvo poluvreme obeležio veliki broj grešaka u napadu, kako jednih, tako i drugih, a činjenica koja tome ide u prilog svakako je brojka od sedam izgubljenih lopti u koloni Bresta. Iz serije grešaka pre su izašli nominalni gosti, koji su preko Razgora stigli do „+4“ – 12:8.

Nastavio je Meškov Brest sa istom igrom kao i u prvom poluvremenu, i za tili čas došao do šest golova suficita, pošto je sa linije sedam metara precizan bio Ivić (19:13). Nisu rukometaši Nexea imali snage za drugo poluvreme, ulogu favorita svakako je opravdao domaćin turnira, koji je na kraju stigao i do sedam golova prednosti – u 55. minutu na semaforu je stajalo 22:15. Činjenica koja svakako može da raduje španskog stručnjaka jeste to da se na ovom meču u listu strelaca upisalo čak 11 različitih igrača. Najraspoloženiji za igru u beloruskom timu bio je Maksim Baranau sa pet golova, dok je četiri dodao Obranović. Sa druge strane, po četiri su postigli Šipić i Jaganjac.

Nexe: Lelić 7 odbr., Car, Šipić 5/6, Eter 1/4, Znić 2/2, Buvinić 1/2, Jelinić , Loncar 1/2, Tomić 3/4, Jaganjac 5/8, Celebi 1/2, Gadža 0/1, Barišić-Jaman 0/1, Vida 0/1, Lavric, Leban ,

Meškov Brest:  Pešić 1(10 odbr.), Charapenka, Yashchanka 1/1, Bacho 2/2, Ivić 2/2, Shumak 3/3, Baranau 5/8, Razgor 2/2, Obranović 4/8, Selviasiuk 1/1, Đukić 1/2, Đorđić 1/3, Shylovich 1/4, Horak 0/2, Yurinok, Poteko,

Mandatory Credit © Stanko Gruden / kolektiff

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *