SEHA LIGA 19/20: 12 klubova u dve grupe, Vesprem se vraća! - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan SEHA LIGA 19/20: 12 klubova u dve grupe, Vesprem se vraća!

SEHA LIGA 19/20: 12 klubova u dve grupe, Vesprem se vraća!

zika.bogdanovic
1 komentar

Tradicionalno, poslednjeg dana SEHA Gazprom Final4 turnira, održana je konferencija za medije na kojoj su čelnici regionalnog takmičenja analizirali sezonu i predstavili planove za budućnost.

  • Izuzetno smo zadovoljni što smo po drugi put u Brestu na Final4 tokom proslave 1000 godinu grada. Mnogo je lako biti predsednik SEHA lige kada za sponzora imate svetski brend. Imam kancelariju u Zagrebu koja funkcioniše odlično. Liga je svake godine organizovanija i modernija. Nadamo se da ćemo trend poboljšanja u svim aspektima produžiti – rekao je Mihajlo Mihajlovski, predsednika SEHA i dodao:
  • Skupština SEHA je donela par odluka. Igraćemo sa 12 ekipa, dve grupe po šest ekipa, tako da će se dosadašnji broj utakmica sa 20 smanjiti na 14, što će vodećim klubovima olakšati da mogu da igraju na više frontova. Imamo osam standardnih ekipa, po dve iz Hrvatske, Makedonije i Srbije, odnosno, Meškov i Tatran.
  • Vesprem je uvideo da mu je potrebna SEHA liga. Potvrdili su učešće od sledeće godine. Potpisaćemo ugovor na tri godine. Do kraja maja ćemo imati kompletan sastav lige, svih 12 klubova. Pregovaramo sa dosta njih. Ono što će biti kriterijum kod sastavljanja grupa jeste da neće biti ekipa iz jedne države u istoj grupi.

Najavljeno je i uvođenje juniorskih timova učesnika SEHA Gazprom lige u takmičenje:

  • Imaćemo i turnirsko takmičenje kadeta- učesnika SEHA lige. Moramo razmišljati o budućnosti ove lige da putem tih turnira spremamo neke nove zvezde. Do kraja maja ćemo ozvaničiti u kakvom sistemu će igrati juniorski timovi SEHA lige.

O Slovencima…

  • U razgovorima smo sa Celjem PL. Ukoliko uspeju da pojačavu svoj tim da mogu da igraju na više frontova, onda će biti član SEHA lige. Ukoliko ne, neće igrati. Gorenje ne dolazi u obzir jer nemaju tim adekvatnog kvaliteta.

O Pik Segedu…

  • Pregovarali smo godinama. Njihov trener ima svoju viziju. Rastu iz godine u godinu. Oni više vole da igraju mađarsku ligu i da pobeđuju sa po 20 razlike, nego da igraju neizvesne mečeve u SEHA ligi. Nisu u opciji da nastupaju u ligi naredne godine. PIK Seged će videti koliko mu nedostaje SEHA liga kada bude eliminisan od Vardara u četvrtfinalu.

O kalkulacijama…

  • Izvukli smo pouke, samim tim što smo promenili sistem, dali smo šansu ekipama koje sada imaju dosta vremena da nastupaju u svim takmičenjima.

Mandatory Credit © Nebojsa Tejic / kolektiff

Možda vam se dopadne

1 komentar

Zoran 03/04/2019 - 18:22

Gorenje nema kvalitet, a imaju ga Nis, Novi Sad, Ljubuski i Bukurest :D

Odgovori

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball