Balkan-Handball.com

SEHA: Vesprem lako izašao na kraj sa Metaloplastikom

Mađarski Vesprem nastavio je sa dobrim partijama u  SEHA Gazprom ligi, pa su tako izabranici Davida Davisa nakon sedam odigranih utakmica na koti od šest pobeda i jednog poraza. Nova „žrtva“ povratnika u regionalnu ligu bila je Metaloplastika – 36:29 (22:14). 

Spasa ekipi iz Šapca nije bilo, pošto je srpski predstavnik nakon 30 minuta loptu iz mreže morao da vadi čak 22 puta, dok je na drugoj strani postigao svega 14 golova. Već u 12. minutu na semaforu Vesprem arene stajalo je 10:4, a  raspoloženi Omar, Nilson i Gajić, nastavili su da „rešetaju“ iz svih pozicija. Ako je za utehu, izabranici Veselina Vukovića su drugo poluvreme dobili u rezultatskom smislu (15:14), pa tako mogu da iz tog dela meča izvuku i analiziraju i pozitivne aspekte igre. Jedan od njih je svakako bio i mladi golman Todor Jandrić, koji je meč završio sa 11 intervencija. I njegov kolega na drugoj strani je imao zapaženu ulogu, pošto je Szekeli takođe sakupio 11 odbrana.

Vesprem: Szekely 11 odbr, Gajić 6, Omar 6, Nilson 6, Marguč 4, Blagontišek 3, Borozan 3, Mačkovšek 3, Manaskov 2, Moraes 1, Nenadić 1, Paczkovski 1

Metaloplastika: Jandrić 11 odbr, Bomaštar 1 odbr, Milić 7, D. Babić 3, Pisarić 3, Matičić 3, Kljajić 3, Dodić 2, A. Babić 2, Cagalj 2, Gojković 2, Petrović 1, Dukić 1

Najraspoloženiji na meču bio je mladi srpski reprezentativac Milan Milić, koji je meč završio sa sedam golova. Sa druge strane, u pobedničkoj ekipi po šest su postigli Gajić, Omar i Nilson.

Kada je reč o tabeli, Vesprem je prvoplasirana ekipa grupe B sa skorom 6-1, odnosno 18 bodova. Metaloplaskija je pretposlednja u grupi, uz dve pobede i pet poraza.

TABELA: 
Grupa B:

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *