Balkan-Handball.com

SEHA: Zagreb se nije oporavio, Meškovu bronza

Da je neko igračima, stručnom štabu i navijačima PPD Zagreba u 50. minutu polufinalnog duela sa Vardarom rekao da će zauzeti četvrto mesto na završnom tuniru SEHA Gasprom lige u Zadru, bio bi shvaćen kao neslani šaljivdžija, ali se to ispostavilo kao realnost. U duelu za treće mesto devete edicije regionalog takmičenja, Meškov Brest je bio bolji od hrvatskog prvaka 29:24 (14:12).

Kao što se i očekivalo, momci Raula Alonsa su lakše podneli polufinalni poraz od favorizovanog Vesprema i bolje ušli u meč. Doduše, Zagreb se nije dao, pa Beloruski prvak nije uspeo da stekne više od dva razlike do odlaska na odmor. 

Vodio je Meškov Brest čitavim tokom meča, u drugom poluvremenu i sa +4, ali su Zagrepčani serijom 6:2 stigli do pravnanja. Međutim, Meškov Brest je uzvratio sa tri brza gola bet ijednog primnjenog, što se ispostavilo kao prelomni trenutak utakmice.

MEŠKOV BREST – PPD ZAGREB 29:24 (14:12)

MEŠKOV BREST: Pešić 10 odb, Matskevič – Santalov, Panić, Škurinski 2, Jurinok 7, Skube 2, Šumak, Viarheičuk, Pačkovski, Obranović 1, Selvaisiuk, Valipau 6, Malus 5, Tamasiuk, Vranješ 6

PPD ZAGREB: Ašanin 9 odb, Jandrić 3 odb, 1 gol – Vistorop 1, Mrakovčić, Mandić 3, Božić Pavletić 3, Burić 3, Srna, Vuglač 2, Obradović 5, Stojnić, Božović 2, Matanović 1, Mlakar 2, Grahovac, Vlah 1

U velikom finalu sastaju se Vesprem i Meškov Brest (20.30).

Foto: Jožo Čabraja

One Comment

  1. Filip

    06/09/2020 at 22:24

    Sitna greska na kraju teksta. O finalu,, vesprem igra protiv Vardar. Ne Brest.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *