Sergej Rutenka zna ko je favorit: "Hrvatska igra najbolje" - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Sergej Rutenka zna ko je favorit: „Hrvatska igra najbolje“

Sergej Rutenka zna ko je favorit: „Hrvatska igra najbolje“

zika.bogdanovic
0 komentar

Dobro poznata faca u svetu rukometa, jedan od najboljih na planeti skoro deceniju, Sergej Rutenka, ispijao je jutarnju kafu u hotelu „Palafoks“ sa srpskim reprezentativcima, po ko zna koje jutro zaredom, kada su srpski novinari dolazili na redovne brifinge. Za Balkan-Handball.com, nekadašnji reprezentativac Slovenije, nesuđeni Španije, a ponovo svoje Belorusije, govorio je o beloruskim šansama u osmini finala sa Hrvatskom:

– Ispunili smo svoj cilj da dođemo do osmine finala. Bilo je realno da kao četvrti naletimo na nekog jakog protivnika. Daćemo sve od sebe, a apsolutni favorit se zna. To je Hrvatska. Mirni smo pred tekmu – kaže nasmejana zvezda Barselone i kreće priču o beloruskom rukometu:

– Zadovoljni smo nastupom u Španiji. Nadam se da će ovo biti tek početak nekog našeg proboja. Igrali smo dobro, izgubili jedva od Slovenije, malo zbog sebe, malo zbog čudnih odluka sudija. Vratili smo se protiv Poljaka sa minus 6 na minus dva i promašili četiri zicera. Nadam se da će mojim saigračima ovakvo iskustvo koristiti. Glavni cilj je dići popularnost rukometa u Belorusiji. Mnogo smo izgubili raspadom SSSR-a, rukomet je bio u veoma lošem stanju. Dosta generacija smo izgubili. Kada sam ja počinjao da igram, to je nekako i išlo, ali posle se sve raspalo. Slabo je interesovanje ljudi za rukomet. Nemamo veliki izbor igrača za reprezentaciju. Zato nam je cilj da se borimo što više, da dovedemo što više dece i stvorimo lepu budućnost za reprezentaciju.

Pitanje meseca – Hrvatska bez ili sa Ivanom Balićem?

– Ivano je ekstra igrač. Po meni, sigurno je mogao da igra i ovde. Mnogo se pričalo da je dolazio povređen, da nikada nije bio zdrav, ali to može da se kaže za svakog igrača koji igra jako dugo na tako visokom nivou. Sigurno je mogao da pomogne, a da li su jači, to ne znam. Odigrali su ekstra protiv Mađarske i Španije. Jedna od najmlađih ekipa, a igraju odlično. Obezbeđena im je budućnost u svetskom vrhu. Ivano bi bio samo plus za Hrvatsku – kaže Sergej i dodaje da i Srbija ima svoje šanse protiv Španije:

– Biće jako teško, jer su Španci nabrijani 150 na sat, ali Srbija ima svoje šanse.

Ko su favoriti za zlato?

– Uvek Francuzi. Jaki su fizički, ali ih Hrvatska sa ovakvom igrom može dobiti. Nemci su me iznenadili protiv Francuske. Danska je tu, i naravno domaćin. Kada je domaćin ovako dobra reprezentacija, kao Španija, oni su tu za zlato. Temperamentan su narod, nosiće ih publika.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Copyright © 2023 Balkan Handball