Silna Makedonija osvojila Sent Galen! - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Silna Makedonija osvojila Sent Galen!

Silna Makedonija osvojila Sent Galen!

zika.bogdanovic
0 komentar

Reprezentacija Makedonije nalazi se blizu plasmana na EURO 2016 posle ubedljive igre i pobede na gostovanju Švajcarskoj u Sent Galenu – 26:17 (15:8).

Još jednom je deveta reprezentacija planete, Makedonija, pokazala u stvari koliko je kvalitetna. Bez Naumčeta Mojsovskog, Kirila Lazarova i Renata Vugrineca, makedonski sastav je protutnjao Sent Galenom protiv slabe Švajcarske i praktično završio posao već u prvih 20 minuta. Držali su se Švajcarci do 3:3 golom Graubnera, ali je tada usledilo 10 minuta totalne dominacije okončane golom Dejana Manaskova za 8:3 (17.).

Vratili su se Švajcarci na 8:5, ali im pravog povratka nije bilo. Odbrana je bila besprekorna, što je iskoristio i Goce Georgievski da donese velikih +8 – 14:6 pre odlaska na odmor.

U nastavku je viđeno rutinsko odrađivanje posla izabranika Ivice Obrvana, a hrvatski stručnjak je pravilno raspodelio opterećenje želevši da sačuva sve snage za odlučujući duel sa Češkom u Skoplju narednog vikenda.

Iako je izvodio samo sedmerce, Kiril Lazarov je bio najefikasniji sa pet pogodaka, dok su Mitkov i Stoilov dodali po četiri. Kod domaćina, Šmid i Kutel su postigli po četiri gola.

U prvom meču dana, Francuska je lako izašla na kraj sa Češkom 34:24 u Brnu.

TABELA:
Francuska 10
Makedonija 5
Češka 5
Švajcarska 0

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Copyright © 2023 Balkan Handball