Slovenci sa 100% u dane odluke, Mačkovšek: "Oproštaj sa još jednom medaljom" - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Slovenci sa 100% u dane odluke, Mačkovšek: „Oproštaj sa još jednom medaljom“

Slovenci sa 100% u dane odluke, Mačkovšek: „Oproštaj sa još jednom medaljom“

zika.bogdanovic
1 komentar

Iza Slovenije je start turnira kakav se poželeti može. Očekivanih “pet od pet” je napravljeno uz početno mučenje sa Mađarima i pokazan karakter pred 8000 domaćih navijača. Sve ostalo, ne previše vredno spomena i teško uporedljivo sa onim što će momke Slavka Ivezića čekati u nastavku turnira. U ponedeljak od 13.30, u osmini finala Slovence čeka Brazil, a jedna od najvećih zvezda turnira, Borut Mačkovšek, uz uobičajeni respekt, ipak gleda sve do finalnog vikenda:

– Moje želje su vezane za osvajanje još jedne medalje. Da ova generacija završi sa dve osvojene medalje. Naravno, prvo treba doći do završnog vikenda – kaže Mačak i komentariše prethodnu nedelju:

– Sa ovim što smo odradili do sada, jako sam zadovoljan. Ipak, nije još to to, mislim da možemo i bolje. To će se videti tek u osmini finala proti9v Brazila.

SVI MOJI SAIGRAČI SU NAJBOLJI

Slovenija je pre tačno 10 dana savladala Brazil 28:24 u prijateljskom meču u Slovenj Gradecu i to oslabljena. Naime, Mačkovšek je propustio taj meč, pa i ne može da oceni realnu snagu protivnika…

– Ne znam tačno ko igra, jer tada nisam igrao i ne mogu baš da analiziram. Ono što moram je da pohvalim svoje saigrače za sve urađeno na terenu i van njega. Ne bih nikoga da izdvajam, jer su svi momci moji i za mene su najbolji.

Mačkovšek je lider ove generacije, ali je za sada titulu najboljeg strelca prepustio Šoštariči i Spendeu…

– Skupilo se malo i umora, ali sam igrom zadovoljan. Malo manje sam igrao, tako da uspeo da se odmorim pred ove teže, važnije utakmice. Moram igrati kako znam i umem kada to bude bilo najpotrebnije.

MNOGO JE FAVORITA

Favorita je mnogo, slaže se novi bek Hanovera…

– To su Hrvatska, Nemačka, Danska, Švedska, Španija…

A ĆEVAPI…

 I svima će verovatno biti zajedničko da ne propuste odlazak na ćevape u Sarajevu. Gde su najbolji, pitali smo slovenačkog reprezentativca, koji je kao iz topa preporučio:

– Najbolji su kod Željo2. Vrh ćevapi! Naravno da smo stigli da ih probamo – zaključio je Borut priču za Balkan-Handball.com.

Možda vam se dopadne

1 komentar

nebitan 21/07/2013 - 14:50

Nevezano za ovu temu, ali interesuje me da li Savo Mester prelazi u RK Vojput iz Subotice?

Odgovori

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Adblock Detected

Please support us by disabling your AdBlocker extension from your browsers for our website.