Balkan-Handball.com

1 na 1: Ana Gros

Slovenačka internacionalka na poziciji desnog beka, Ana Gros otišla je iz domovine sa 19 godina. Nije mogla da odoli izazovu jednog od najboljih klubova Evrope, ali je posle dve sezone u Djeru, želja da igra više i napreduje, odvela u redove šampionki Nemačke. I nećemo više o rukometu.

Kako se razbuđuješ ujutru?

-Najteže je kada me probudi alarm, a najlakše kada sam kući, i probude me moje dve mladje sestre, kada se igraju i vrište. Ali tako odmah znam da sam kući i da me za stolom porodica već čeka sa doručkom i kafom.

Najegzotičnije jelo koje si probala?

-Pečeni skakavci. Probala sam ih na kampovanju kad sam imala 10 godina. Imali su ukus kao čips, i nije bilo toliko loše koliko sam zamislila. Uvek sam volela nova jela i nikad nisam bila razmažena što se tiče hrane.

Najbolji koncert na kome si bila?

– Iskreno, do sad sam možda bila samo na 3 ili 4 koncerta. Najbolji je bio koncert Big Foot Mame. To je slovenački rock-band, bila sam sa drugarima i stvarno je bilo super. A u budućnosti volela bih da odem barem na jedan veliki koncert ili haus party, kao što je Tomorrowland ili nešto slično.

Omiljeno mesto u rodnom Velenju?

– Prvo što vidim iza krivine kada kolima dolazim u Velenje jeste dvorac na vrhu jednog brda. Tada znam da sam kući i taj osjećaj je neopisiv. Imamo dva jezera i tamo često idem da šetam ili trčim. Stvarno je prelepo. Tamo isključim sve misli i uživam u domaćem vazduhu. 🙂

ana_grosKakva si kada se naljutiš?

-Huh…zavisi zbog čega se naljutim! 🙂 Ali definitivno kada sam ljuta ne mogu da ćutim, uvek moram to da kažem. Ako sam ljuta na nekoga, sigurno ću to reći da odmah rasčistimo stvari. Ali opet nikad ne mogu da budem ljuta na nekog duže vreme, brzo zaboravim i nisam neko koji bi se zamerio za duže vreme.

Talenat koji bi volela da imaš?

– Ako pričamo o realnim talentima, onda bih volela da imam talenat bržeg učenja. 🙂 Uvek sam se divila prijateljima iz škole i fakulteta, koji su samo slušali predavanja i mogli da zapamte mnogo stvari samo iz priče, bez da posle to ponavljaju još jednom. I ne znam da li je to uopšte talenat, ali pošto sam ja uvek kući sve još jednom učila, čini mi se da je to ipak neka vrsta talenta.

Omiljena aktivnost na odmoru?

-Odmaranje. 🙂 Ali volim i da idem na neki dobri party i druženje sa prijateljima. Najviše volim kada sam na moru, da ležim na plaži, pijem koktel i ne razmišljam o ničemu.

radicevic_grosČitaš li horoskop u novinama?

-Čitam, ne često, ali ponekad i pogode neke stvari. Ali to ne znači da verujem u to.

Kojoj istorijskoj ličnosti se diviš?

-Divim se naučnicima i ljudima koji su izumeli elektriku, telefon, internet, itd. Ali pošto sam sportista, najviše se divim Muhamed Aliju. Stvarno je bio veliki sportista i bokser, imao je svoj način motivisanja, rada i verovao je u svoje principe. Motivišu me njegove reči: „Mrzeo sam svaki minut treninga, ali sam govorio sebi: Ne odustaj. Trpi sada i provedi ostatak života kao šampion.“

1 na 1: Katarina Bulatović

1 na 1: Jelena Grubišić

 

 

2 Comments

  1. Pingback: 1 na 1: Ceca Ognjenović :: Balkan Handball

  2. Pingback: 1 na 1: Marija Jovanović | Balkan Handball

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *