Luka Žvižej menja Markotu na klupi Maribora – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Luka Žvižej menja Markotu na klupi Maribora

Maribor Branik je okončao saradnju sa dosadašnjim trenerom Sinišom Markotom, i na njegovo mesto doveo Luku Žvižeja. Hrvatski stručnjak je u klub stigao krajem maja prošle godine, i u nedavno okončanoj sezoni zauzeo deveto mesti sa ovom ekipom.

Markota je prethodno radio u Škofja Loki i Ribnici, sa kojom je napravio veliki uspeh osvajanjem drugog mesta iza, tada neprikosnovenog Celja. 

Njegov naslednik je najbolji strelac u istoriji slovenačke reprezentacije, Luka Žvižej, koji je sezonu okončao kao šef stručnog štaba Celja. On je tu funkciju preuzeo od Tomaža Ocvirka samo par kola pre kraja prvenstva. Čuveno krilo je okončalo igračku karijeru u oktobru 2019, i odmah se pridružilo Ocvirkovom stručnom štabu u Celju. 

Žvižej je 2017. vrlo kratko i igrao za Maribor (dva meseca), pre odlaska u Minden gde je završio igračku karijeru.

-Ovo je prva prava prilika za mene da preuzmem tim koji se takmiči u eliti slovenačkog rukometa. Maribor mi je vrlo poznata sredina. Ovde sam odigrao svoju poslednju utakmicu u Sloveniji. Brzo smo pronašli zajednički jezik, tako da sam spreman za rad i izazove koji predstoje – rekao je Žvižej na predstavljanju.

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *