Ružan rastanak Maribora i Marka Ferjana: „Otpustili me jer sam protiv vlasti!“ – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Ružan rastanak Maribora i Marka Ferjana: „Otpustili me jer sam protiv vlasti!“

Perspektivni golman Maribora, Mark Ferjan, saznao je putem društvenih mreža da ga je klub otpustio, iako je do kraja ugovora imao još godinu dana. Međutim, to je „najmanje zlo“ od svega što je slovenački čuvar mreže ispričao, a preneo zurnal24.si.

Naime, klub je nedavno objavio da, što se golmana tiče, u narednoj sezoni računa na Gregora Lorgera, Miloša Milačića i Denisa Strašeka. Ferjan se iznenadio da njegovog imena nema. On je branio za Maribor prethodne dve sezone, a nakon povratka iz Fukse Berlina, u koji je otišao još kao junior.

-Pročitao sam na Fejsbuku da napuštam klub iako mi je ostalo još godinu dana ugovora. Dva dana kasnije mi je rečeno da nemaju novca za mene, i da neću dobiti platu, iako su je svi ostali igrači dobili. Dodali su još da će tražiti nekakvu kompenzaciju kada budem otišao u drugi klub. Sve me je to iznenadilo, jer smo do tada lepo sarađivali. 

-Potom sam razgovarao sa saigračima, i sa nekoliko bivših igrača Maribora, i saznao da, ovo što su meni uradili nije ništa neobično za njih, i da takve stvari rade godinama unazad. Kada im to odgovara, praktično nateraju igrača da izgubi želju i motivaciju, kako bi imali argumenta da ga oteraju iz kluba.

-Međutim, kasnije sam saznao da sam oteran jer sam, zajedno sa svojom porodicom, učestvovao na nekoliko anti-vladinih protesta nedavno. Kao veoma politički orijentisan klub, nije im se dopalo moje opredeljenje ka levom centru, a kao razlog otkaza naveli su razbijanje homogenije i atmosfere u ekipi, što je izmišljotina – kaže Mark Ferjan.

U klupskom saopštenju o raskidu saradnje sa Ferjanom stoji:

Njegove reči su laži i besmislice. Novi trener (Luka Žvižej, prim.aut.) više ne računa na njega jer je u prethodne dve godine imao previše problema sa disciplinom. Isključivo zbog toga je sportski direktor Branko Bedekovič, odmah po angažovanju novog trenera, saopštio da će Maribor u narednoj sezoni računati na druge golmane.

Klub je dodao i da će, kako bi sačuvao reputaciju, pokrenuti proceduru protiv Ferjana.

Povodom izjave Ferjana oglasio se i novi trener Maribora, Luka Žvižej:

-Odluka o promeni golmana je isključivo sportska odluka, koju je stručni štab zajedno doneo. Želim da u sastavu imam igrače koji će raditi u interesu ekipe u kluba, a ne isključivo u svom ličnom interesu. To je isključivi razlog ove odluke – rekao je Žvižej.

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *