SP U19: Milošević nakon Čilea: "Jači trening i rastrčavanje" - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan SP U19: Milošević nakon Čilea: „Jači trening i rastrčavanje“

SP U19: Milošević nakon Čilea: „Jači trening i rastrčavanje“

Milan Krasić
0 komentar

Aleksandar Brković je najavio odmaranje glavnih igrača kontra Čilea, na kraju se obistinilo, ali ni oni momci iz drugog plana nisu razočarali. Tek je nešto problema bilo u prvih 20-ak minuta, ali to je razumljivo, igralo se dosta rano…

– Ipak je bilo u 9:30, nije bilo lako, nismo se ni rasanili, malo je bilo teže, ali posle je bilo bolje – govorio je levi bek Nikola Milošević, koji je s Milomirom Radovanovićem podelio minutažu na toj poziciji, Sretenović je dobio poštedu.

– Znalo se da ćemo da pobedimo utakmicu, poslužila nam je kao jedan teži trening, da se svi rastrčimo, trener je dao priliku igračima koji su manje igrali i sve je prošlo u redu.

Nakon povrede Beloša puno je toga palo na njih dvojicu, Brković zahteva mnogo, a momci se traže, posebno se to odnosi na Miloševića, koji ima slabiju realizaciju od Sretenovića.

– Što se tiče Beloša, nikome nije drago što se to desilo, mnogo fali celoj ekipi, u napadu i odbrani. Ja i Stevo smo ostali kao levi bekovi, dajemo sve od sebe što se tiče i odbrane i napada.

Turnir se otvorio sa dva poraza, a osmina finala se čeka nakon tri povezane pobede. Svakako dobro za samopouzdanje…

– Krenuli smo s porazima, ali idu sada pobede, dobro je da tako čekamo osminu. Ništa nećemo da pričamo unapred, idemo i dalje utakmicu po utakmicu, mislim da možemo dosta, imamo šansu. Napad je protiv Belorusa bio slab, imali smo puno problema, protiv Danaca katastrofalno prvo poluvreme, kasnije smo podigli i odbranu i napad. Protiv Egipta smo kompletno odigrali odbranu i napad, ovo je bilo malo slabije, ali i tek jači trening i rastrčavanje.

S obzirom da su Srbija i Čile igrali prvi meč dana, u trenutku pisanja ovog teksta nije bilo poznato ko će biti protivnik u osmini, ali najrealnija opcija je Rumunija…

– Sve ekipe su fenomenalne iz one grupe, Slovenija, Katar, Rumunija… Igrali smo s Katarom na turniru kod njih, ali sada su pojačani, bolji, gledali smo ih protiv Slovenije i stvarno su nas oduševili. Ko god bude ući ćemo u utakmicu kao drugo poluvreme protiv Danaca – zaključio je Milošević nakon najlakše utakmice u Mađarskoj.

IZ BUDAORŠA: Milan Krasić

PHOTO: handballhungary2013.com

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball