Spomen ploča u znak sećanja na Iztoka Puca - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Spomen ploča u znak sećanja na Iztoka Puca

Spomen ploča u znak sećanja na Iztoka Puca

zika.bogdanovic
1 komentar

Legendarni hrvatsko-slovenački rukometaš Iztok Puc dobiće spomen ploću na svečanosti u utorak u Zagrebu. Ceremonija biće održana u poznatoj dvorani „Kutiji šibica“, a sve uz podršku Hrvatskog i Slovenačkog olimpijskog odbora, koji je 2013. godine ustanovio nagradu „Iztok Puc“, u znak sećanja na prerano preminulog rukometaša 2011. godine.

Iztok PUC dvostruki je osvajač zlatne olimpijske medalje sa Hrvatskom u Atlanti 1996. godine i bronzane sa Jugoslavijom u Seulu 1988. Rođen je u Slovenj Gradecu, u Sloveniji 1966. godine. Igrao je za matični Šoštanj, zatim Borac iz Banja Luke, zagrebački Badel 1862, Pivovarnu Laško i Prule (Slovenija). Na Olimpijskim igrama u Sydneyju 2000. godine nastupio je kao rukometni reprezentativac Slovenije. S rukometnom reperezentacijom Hrvatske osvojio je zlatnu medalju na Mediteranskim igrama u Languedoc-Roussilonu 1993., bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Portu 1994. te srebrnu na Svetskom prvenstvu u Reykyaviku 1995.

Možda vam se dopadne

1 komentar

Miha Štamcar 22/11/2016 - 15:47

Možda ne bi bilo loše da spomenute i to da je bio krajem osmog mjeseca ove godine zajedno sa još jednom rukometnom legendom Rolandom Pušnikom primljen u Hram slovenskih športnih junakov, koje vodi Društvo slovenski9h sportskih novinara. U tom Hramu su 54 slovenski sportaši i sportašice, prošle godine tako su naprimjer bili v Hram bili svrstani Jurij Zdovc, Srečko Katanec in Rok Petrović

Odgovori

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball