Srbija "4 od 4" u Banjaluci, Dragićević suzdržan: "Bez 120% ne možemo pobediti ni Angolu - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Srbija „4 od 4“ u Banjaluci, Dragićević suzdržan: „Bez 120% ne možemo pobediti ni Angolu

Srbija „4 od 4“ u Banjaluci, Dragićević suzdržan: „Bez 120% ne možemo pobediti ni Angolu

zika.bogdanovic
0 komentar

Sa četiri boda posle 120 minuta borbe u „Boriku“, reprezentacija Srbije dočekuje prvu pauzu pred nastavak Svetskog prvenstva. Ono što se priželjkivalo potajno, postalo je realno posle susreta sa Francuskom i Rusijom. „Orlići“ će u gornji dom grupe A, ako ne bude nekih većih iznenađenja, meč sa Danskom bi trebalo da odluči o pobedniku grupe. Sve u svemu, lakši protivnik u osmini finala, sada je izvestan:

– Jako loše smo otvorili utakmicu. Pored jučerašnje pobede, kada smo stvarno dali sve od sebe, možda je igrače poremetila i podrška publike Rusima, koji su naša braća, ali osetili smo navijače, kada nam je to bilo najpotrebnije na 5:10. Dali su nam vetar u leđa. Promenili smo zonu, zaigrali agresivno 5-1 i nošeni publikom ostvarili još jednu pobedu – u jednom dahu, govorio je Vladimir Dragićević posle meča:

– Bilo je dosta grešaka, nisam zadovoljan. Bili smo dosta spori, nismo se kretali. Pitanje je šta bi bilo da su sa 10:5 otišli na +6, da li bi mogli da se vratimo. Najviše smo očekivali od Derevenja i Šelestjukova. Oni su imali lakšu utakmicu na startu, mi se ispraznili protiv Francuza, ali nisam očekivao da ćemo ovako loše otvoriti utakmicu. Umor ne priznajem, malo smo se opustili. Ako ne dajemo 120%, ne možemo dobiti ni Angolu.

Pobedu je donela odbrana 5-1…

– Radili smo i spremali 5-1, dug je šampionat i imamo puno protivnika. Rusi su spremali napad na 6-0, to im je funkcionisalo, zabili su 10 golova za 20 minuta, a u preostalih 40 minuta na 5-1 samo 11. Nisu uspeli da nadigraju našu 5-1.

Sledi nastavak prvenstva…

– Imamo dan da se odmorimo, pa onda na Tunis svim silama. Banjalučani, nemojte sada da nas ostavljate posle ovako dve divne partije. Ova ekipa je već navikla na vas, imamo hemiju i svim silama idemo dalje na pobedu.

Dve pobede puštaju mašti na volju. Osmina finala je realnost, pa i lakši protivnik na startu nokaut-faze, koji će verovatno biti Katar ili Švajcarska….

– Nismo mogli poželeti bolji start. Tunis je ozbiljna ekipa, prvak Afrike. Ostvarili su prvu pobedu, dok su očekivano poraženi od Danaca, svetskih prvaka. Očekujemo ponovo tešku utakmicu. Agresivni su, silovito idu jedan na jedan. Spremićemo se, dobro je što imamo slobodan dan – zaključio je Dragićević.

IZ BANJA LUKE
MILAN KRASIĆ

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball