Balkan-Handball.com

"Srbija u mraku" po ko zna koji put…

 Pisali smo puno puta o nepostojanju mesta za rukomet  na srpskim televizijama. Nije nas iznenadilo ni ovoga puta, što ni Javni servis, ni ostale TV stanice sa nacionalnom frekvencijom nisu bile zainteresovane da prenose fenomenalni hepening iz Kelna. Malo "Takešija", malo "Farme", malo "Predsednik u rudniku" i popuni se svaka rupa za ljude željne lake zabave. Jedino ono što je vrhunski, što dovodi do ushićenja, što tera decu na terene i u hale, majstorstvo od koga je sinoć čitavoj Evropi zastajao dah, bilo je "skupo, glupo i neinteresantno" po mišljenju "pipl mozgova" ove naše siromašne i smešne zemlje sa još smešnijim medijima. 

Posle godinu dana nuđenja "velikim igračima na medijskom nebu", u poslednji čas, pokušali su neki rukometni zaljubljenici da proguraju F4 na bilo koji srpski medij, kako bi i rukometni ljudi u Srbiji , kojih ima puno, kao i obična sportska publika, mogla da vidi, četiri vrhunske rukometne utakmice, pisanje istorije jednog sporta u dvorani sa 20 hiljada ljudi, koja je čas, ličila na diskoteku, čas na arenu punu modernih gladijatora, koji su dobijali ovacije. Nažalost, u svom cirkusu, ispostavilo se da SOS kanal (to se saznalo kada je prenos trebalo da počne) nema tehničke mogućnosti da preuzme signal iz Nemačke, čisto da upotpuni sliku "kletve" koja je bačena na rukomet od strane koaksionog kabla…

Jedino Srbija, od SVIH zemalja bivše Jugoslavije nije mogla da gleda Final Four, a jedino je igrač iz Srbije osvojio taj isti Final Four? Ko je ovde lud?

Pitamo se još, šta je to bilo JAČE, KVALITETNIJE, ZANIMLJIVIJE, SADRŽAJNIJE u nedelju popodne 30.maja 2010. godine u svetu sporta, "od Balkana pa do Pakistana", "od Pirineja pa do Patagonije" od Final Four-a rukometne Lige šampiona u Kelnu? 

Sram Vas bilo po sto puta, urednici, gazde i ostali. Neka nam deca troše novce na sms-ove podrške propalim pevačima turbo folka i traže sebe u uspešnim pevaljkama sa Ibarske magistrale. Važno je da se ne zna da je Momir Ilić podigao pehar Lige šampiona. Neka njega znaju deca na Baltičkom moru, šta će nam on ovde? Da truje prostor novoj srpskoj aristokratiji – teniserima i njihovim porodicama, gde i imena, deda i baba znamo? Tamo daleko, neka zabavlja male plavušane, pokazuje trikove, gradi socijalno odgovorno društvo i bude primer svima. Imaju naša deca "izabrane heroje", a za neke druge, "nema se tehničkih mogućnosti"… 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *