Promovisana autobiografija Kirila Lazarova "Uvek na pobedu" u Beogradu - Balkan-Handball.com
Naslovna Analize Promovisana autobiografija Kirila Lazarova „Uvek na pobedu“ u Beogradu

Promovisana autobiografija Kirila Lazarova „Uvek na pobedu“ u Beogradu

Marko Marjanović
0 komentar

Autobiografija najboljeg makedonskog igrača svih vremena, „Kiril Lazarov – uvek na pobedu“, o putu kroz karijeru jednog od najvećih asova rukometnog sporta u ovom milenijumu, dočekala je i svoju beogradsku promociju.

Autor knjige, naš urednik Žika Bogdanović, zajedno sa Kirilom Lazarovim, predstavio je ovo ostvarenje pred „svojim“ auditorijumom u prostorijma Fakulteta za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“, mada treba istaće da je i ovoga puta među publikom bilo i gostiju iz Makedonije.

Svoje makedonsko izdanje i predstavljanje, autobiografija je doživela u oktobru prošle godine. Dolazak Kirila Lazarova u Beograd izazvao je zavidno interesovanje i srpskih ljubitelja rukometa.

„Drago mi je što sam u Beogradu i Srbiji, našoj bratskoj zemlji, i što je knjiga doživela svoje srpsko izdanje. Mislim da smo Žika i ja napravili dobar posao. Mnogo ljudi, koji su pročitali knjigu, zvali su me i rekli da postoje mnoge stvari i detalji o meni o kojima nisu imali nikakvu predstavu, iako su mislili da me odlično poznaju. Verujem da ono što je napisano posebno može da pomogne mladim ljudima da veruju u svoj rad i uspeh, ako su dovoljno posvećeni.“, istakao je Kiril Lazarov.

U knjizi su zastupljeni mnogi detalji vezani za neverovatanu karijeru Lazarova, koja je trajala 22 godine. Između ostalog, Lazarov je u njoj otkrio i kako bi izgledao njegov idealan tim: Šterbik, Aginagalde, Kalman, Karabatić, Duvnjak, Stefanson, Džomba i Dinar kao defanzivac. Stefanson, Džomba, Duvnjak, Dinar, i Karabatić.

„To su bili sve moji saigrači i neverovatni rukometaši. Moram reći da sam se u ovom izboru malo vodio i trenerskim načinom razmišljanja, s obzirom da sam od skora u tim vodama“, obrazložio je selektor Makedonije i trener Alkaloida.

Žika Bogdanović, autor knjige koji je verno preneo reči Kirila Lazarova, najpre se zahvalio Fakultetu za sport.

Na Fakultetu za sport rukomet je kod svoje kuće. Ovo je jedna od retkih institucija u kojoj uvek imamo podršku. Ove godine smo već imali seminar Handball talks, sada i ovu promociju. Veliku zahvalnost dugujemo Bojanu Sekuliću, predsedniku Saveta Fakulteta, koji prepoznaje i podržava svaku našu akciju“.

Bogdanović je želeo da knjiga bude urađena baš u poslednjoj godini igračke karijere slavnog Makedonca.

Moja je bila ideja. Seli smo se i dogovorili za pet minuta, jer između nas postoji ogromno poverenje. Hteo sam da to uradimo, dok su još stvari sveže i dok Kiril ima jasnu sliku o nekim događajima. Kada prođe neko vreme, onda više doživljaji nekih stvari nisu autentični. Ovo je priča o jednom dečaku iz mesta Sveti Nikola, koji je počeo na betonskim terenima i stigao do najvećih mogućih visina, priča o vrhunskom sportisti, kod koga je prisutna velika doza samokritike, jer je svestan da je to jedini put kao uspehu i priča, koja može da inspiriše buduće naraštaje da shvate da ništa nije nemoguće“, istakao je Bogdanović.

Na kraju zvaničnog dela promocije Bojan Sekulić, predsednik Saveta Fakulteta za sport, uručio je Kirilu Lazarovu prigodan poklon uz želju da u trenerskoj karijeri bude podjednako uspešan kao u igračkoj. Knjiga „Kiril Lazarov – uvek na pobedu“ uskoro bi trebalo da izađe i na engleskom jeziku.

Usledilo je pregršt pitanja novinara, rukometnih radnika i fanova, na koja je Kiril detaljno odgovarao, uz po neku šaljivu opasku i šalu na svoj račun.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball