Akim Komnenić novi trener Jugovića – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Akim Komnenić novi trener Jugovića

Bivši šef stručnog štaba pančevačkog Dinama, Akim Komnenić (38), novi je trener ekipe Jugovića. On je na toj poziciji zamenio Boža Rudića, koji je vodio tim u prvom delu sezone.

Kaćani žele da sa novim šefom struke obezbede opstanak u ligi, ali i stabilnost tima, nakon brojnih promena trenera u poslednje vreme (pred sam start sezone, Rudić je zamenio Miljana Stanića).

,Želim da ekipa bude posvećena – sa velikom energijom, disciplinom, željom i pristupom ’61’ minut na svakoj utakmici. Svaki igrač će dobiti svoju ulogu u timu i sve što posedujemo,  želimo i ka čemu težimo moramo da podredimo ekipi, jer samo kroz tim možemo ispuniti sve ciljeve. Očekujte bespoštednu borbu svih nas, a imajući u vidu relativno kratko vreme pokušaćemo da igramo i dobar rukomet. Moramo da zaslužimo poverenje kaćke publike, koja voli i živi rukomet“, istakao je Komnenić za sajt ARKUS lige.

U toku zimske pauze Jugović je pretrpeo nekoliko promena u igračkom kadru. Klub su napustili Tihomir Doder i Miloš Bosančić, dok su pojačanja Predrag Rodić, Dušan Šipka, Milenko Jelić, Miroslav Grozdić i David Pešić.

,,Nisam učestvovao u selektiranju ekipe, ali sam upoznat sa svim promenama. Čeka nas borba za opstanak u ARKUS ligi, to i jeste naš glavni cilj. Svi mi u sportu volimo izazove i želimo uvek najviše. Moja očekivanja su najveća moguća, težim uvek maksimumu i verujem isključivo u rad i posvećen odnos“, poručio je novi trener Jugovića.

Akim Komnenić je rođen u Vrbasu 1983,  gde je i započeo trenersku karijeru sa svega 19 godina.

U dosadašnjoj karijeri radio je u rukometnim klubovima Vrbas, Junior, SKBG, Primus, Partizan, Makabi Tel Aviv, Novi Beograd i Dinamo iz Pančeva. Radio je sa selekcijama Beograda i Srbije, bio je trener ženske kadetske reprezentacije Israela.

U decembru 2018. zavrsio je „Master coach kurs“ i polozio je za EHF PRO Licencu.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *