Balkan-Handball.com

ARKUS bez predsednika – Đukić podneo ostavku

Dan posle prve konferencije za medije Asocijacije klubova Super lige (ARKUS) i kompletiranja tima izborom Martona Fabijana za komesara za suđenje, predsednik ARKUS Milan Đukić, podneo je ostavku. Tekst ostavke objavljen je na FB stranici ARKUS-a, a prenosimo ga u celosti:

Poštovani prijatelji rukometa, 
Želim da Vas obavestim da sam podneo ostavku na mesto predsednika UO u Arkus ligi.
Bio sam zaista ZA ovu ligu. Zato smo je osnovali. Bio sam iskren u celoj priči. Obezbedio sam sredstva za osnivanje , obezbedio sponzora lige, gledao sastanak na kome niko ne želi u UO Arkus lige od klubova…

Problemi su nastali kod izbora pomoćnika direktora lige za sudjenje.

Nakon što je izbor sproveden u skladu sa Statutom, oni klubovi kojima se to nije dopalo krenuli su sa uvredama da ja kao predsednik Arkus lige svojim radom držim kao taoce klubove i da širim jednoumlje. Vrhunac svega je glasanje na Viberu da se sada umesto izabranog pomoćnika direktora lige za sudjenje sudije odredjuju žrebom.

U cilju i sa zeljom da zaštitim svoj klub, koji me je i delegirao na mesto predsednika, ali i svoj lični integritet, ali i sudijski poziv koji je izgleda najveći problem u srpskom rukometu, podneo sam neopozivu ostavku na mesto predsednika UO Arkus lige.
Takodje RK Vojvodina će povući izjavu o osnivanju ove lige, prepustajući upravljanje ligom, ali i samu ligu onima koji misle da je Statut lige nešto čega se ne treba držati bas uvek, a da se glasanje obavlja unutra Viber grupa.

Milan Djukic
RK Vojvodina

2 Comments

  1. Spiridon Kopicl

    13/07/2019 at 21:31

    Neodoljivo sve liči na aktuelnu političku scenu.Kao preslikano.Vlast bezbrižna dok joj je ovakva opozicija.

  2. Veljko

    14/07/2019 at 12:40

    Blagojevicu grobar ali pravi Srpskog rukometa.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *