DRAMA ZA ANALE SRPSKOG RUKOMETA: Partizan je osvojio Kup! - Balkan-Handball.com
Naslovna BalkanSrbija DRAMA ZA ANALE SRPSKOG RUKOMETA: Partizan je osvojio Kup!

DRAMA ZA ANALE SRPSKOG RUKOMETA: Partizan je osvojio Kup!

Marko Marjanović
1 komentar

Spektakl na Slanoj bari doneo nam je verovatno i najdramatičniji utakmicu u istoriji srpskog rukometa. Nakon raspleta koji zaista nije lako rečima opisati, finale Kupa Profesor Doktor Branislav Pokrajac rešeno je u penal seriji. Partizan je pobedio Vojvodinu i prekinuo decenijski post, osvojivši pri trofej još od 2013. godine.

Meč je počeo u 18.00, a završen je oko 20.50. Igra je bila prekinuta na nešto više od pola sata u 54. minutu, kada su se navijači Vojvodine i Partizana „gađali“ pirotehničkim sredstvima.

U tom trenutku, rezultat je bio 18:17 za Novosađane. Imali su domaćini i šest golova prednosti u finišu prvog poluvremena, ali su hrabri momci Đorđa Ćirkovića, uprkos pehovima sa povredama koji su im se dešavali tokom meča, uspeli da se vrate.

Nakon 60 minuta, rezultat je bio 19:19. U produžetku, Trnavac je odbranio dva sedmerca bivšim saigračima i delovalo je da će to skupo koštati Partizan. Na minut i po pre kraja drugog dela produžetka, Golubović je pogodio za 24:22, ali je Mićić brzo uzvratio. Marjanović je odbranio Đorđiću, a Popović efektno pogodio za izjednačenje, par sekundi pre kraja.

Međutim, crno-beli nisu imali golmana na golu. Rogan je pokušao sa centra, a Kojadinović je krajnjim naporom uspeo da uhvati tu loptu u skoku. Odrazio se ispravno, i ispustio loptu na vreme, ali mu se onda desio neverovatan maler. Dodirnuo je loptu nogom dok je ležao u golmanskom prostoru, pa su arbitri Kovač i Milosavljević dosudili sedmerac.

Vukašin Vorkapić je preuzeo odgovornost. Imao je priliku da reši pitanje pobednika po isteku vremena, ali mu je fantastični Nemanja Marjanović, koji je potom proglašen i za MVP-a finala, odbranio i odveo meč u penal seriju.

<blockquote class=“twitter-tweet“ data-media-max-width=“560″><p lang=“sr“ dir=“ltr“>На бранику ПАРТИЗАНА! ⚫️⚪️<br><br>Одбрана седмерца у последњој секунди другог продужетка! Фантастична борба наших момака!<br><br>ДОЂИТЕ НА РУКОМЕТ!!!!<a href=“https://twitter.com/hashtag/partizan?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw“>#partizan</a> <a href=“https://t.co/yZxnjkyfXw“>pic.twitter.com/yZxnjkyfXw</a></p>&mdash; Partizan.net (@PartizanNet) <a href=“https://twitter.com/PartizanNet/status/1779219211253850350?ref_src=twsrc%5Etfw“>April 13, 2024</a></blockquote> <script async src=“https://platform.twitter.com/widgets.js“ charset=“utf-8″></script>

A tragičar je, uz Vokrapića, postao i Boris Puhovski, koji jedini nije bio precizan. Njegov šut zaustavila je prečka u četvrtoj seriji. Popović je pogodio i dao znak za ogromno slavlje Partizanovaca.

VOJVODINA – PARTIZAN 28:29 POSLE SEDMERACA (24:24, 19:19, 13:8)

Novi Sad – Dvorana: Slana bara. Gledalaca: 1.000. Sudije: Kovač (Kosovska Mitrovica) i Milosavljević (Zvečan). Sedmerci: Vojvodina 8 (5), Partizan 12 (7). Isključenja: Vojvodina 14, Partizan 4 minuta.

VOJVODINA: Lučin, Vorkapić 5(3), Vukovljak, Aidi, Trnavac(16 odbrana, sedmerac), Milenković 3, Sunajko, Pušica, Rađenović 4, Pešić 1, Tomić, Rogan 3, Đorđić 5(1), Golubović 1, Puhovski 1, Nikolić.

PARTIZAN: Mihajlov, Markatatos, Jović, Šotić 2, Barjaktarević, Marjanović (7 odbrana, 2 sedmerca), Kojadinović 4, Zečević 8(5), Arsenić 5 odbrana), Mićić 4(1), Obradović 1, Popović 1, Peštić, Lazić, Šaponjić, Kovačević.

Možda vam se dopadne

1 komentar

ime 14/04/2024 - 11:02

zna li se zasto se igrao samo jedan produzetak a ne 2?

Odgovori

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball