Balkan-Handball.com

IN MEMORIAM: Miomir Petrović – Pera

U utorak je u Nišu, od posledica nesrećnog slučaja, u 74. godini života preminuo istaknuti višedecenijski rukometni radnik i nekada vrsni sudija Miomir Petrović.

Bio je dugo godina potpredsednik Zajednice sudija i kontrolora Rukometnog saveza Srbije. Pored toga, bio je i generalni sekretar ORS Leskovac, sekretar Stručno sudijskog saveta RSS, komesar više liga u okviru RSS i predsednik Takmičarske komisije RSS.

Kao rukometni sudija, u paru sa Simeonom Velikovim, a potom i na prvoligaškim terenima širom Jugoslavije sa Veliborom Jovanovićem, dugo godina je bio cenjen kao izvrstan delilac pravde. Po završetku sudijske karijere, kao kontrolor i mentor, posvetio se radu sa mladim sudijama i iznedrio sijaset odličnih sudija. Bio je siva eminencija leskovačkog rukometa.

Kuća žalosti: porodica Petrović, Strahinjića Bana 8/19, Leskovac

Vreme i mesto sahrane biće naknadno objavljeni

2 Comments

 1. Nenad Nikolić

  03/03/2021 at 00:54

  Čika Pero,

  sa velikim žaljenjem i bolom primili smo danas ovu tužnu vest. U ovom teškom trenutku kada je jako teško naći prave reči, sa suzama u očima, moramo smognuti snage da nastavimo dalje kroz život, stazama koje si nam ti utabao i izveo na pravi put. Snagu nam daje nada da si sada na nekom boljem mestu, na nebu, i da te gore sigurno čekaju širom otvorena rajska vrata. Ceo svoj život si posvetio i dao rukometu, koji te je nažalost i koštao života. Hvala ti na svemu što si uradio za mnogobrojne generacije rukometnih sudija i kontrolora Leskovca i čitave Srbije. Iskreno saučešće tvojoj porodici, prijateljima i svima koji su te poznavali i za koje tvoj prerani odlazak predstavlja nenadoknadiv gubitak.

  Neka ti je večna slava!

  U svoje lično ime i u ime zahvalnih generacija, Nenad Nikolić.

 2. Aleksandar

  03/03/2021 at 03:36

  Neka ti je laka zemlja i nek te anđeli čuvaju tečo.Bio si velìčina od čoveka,gromada ljudsķa koji je svoj život posvetio vojscì i rukometu.Saučešće porodici Petović i veliki gubitak za rukomet u Leskovcu.Saša.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *