Kapiten Želje Andrija Mađar: Ovakvi padovi nedopustivi – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Kapiten Želje Andrija Mađar: Ovakvi padovi nedopustivi

IZ NIŠA: Kristina Krstić

Sa tri gola prednosti putovaće Želja na revanš Kaerjengu, što i nije neka prednost kada se sagleda celokupna igra niškog tima. Kapiten Želzničara Andrija Mađar nije imao objašnjenja za pad u igri koji se desio posle odmora.

  • Svakako kada se gleda celokupna utakmica i svih 60. minuta ne možemo biti zadovoljni. Ja prosto nemam objašnjenja, šta se desilo sa nama. Mi smo prvih dvadeset minuta, može se reći i celo poluvreme odigrali sa nekoliko grešaka. U drugom poluvremenu ponovile su se neke greške, koje su se javljale i u meču sa Vojvodinom. Greške za koje stvarno nemamo ni objašnjenja, ni opravdanja. Logičnog objašnjenja nema, mi ćemo svakako analizirati ovu utakmicu i truditi se da izvučemo pouke, jer su stvarno ovakvi padovi nedopusivi. I protiv ovog protivnika, i protiv onog koji nas očekuje u sledećem kolu, pošto se nadamo da ćemo uz ozbiljniju igri proći. Svakako ćemo se truditi da napredujemo. Ukoliko je ova utakmica bila dobra dvadeset minuta, da sledeća bude još bolja i da postepeno dođemo do onoga što trener očekuje od nas. Potrebno nam je više vere u sebe i mislim da će rezultati doći.

Koliko ovakve igre utiču na atmosferu u ekipi?

  • Atmosfera je stvarno odlična, ali ovakvi padovi nam nisu potrebni. Oni ne ruše atmosferu u ekipi, ali utiču na pad samopuzdanja mladih igrača. Mnogi od njih nisu igrali SEHA ligu, niti evropska takmičnja, odnosno nisu imali bitne uloge. Sa te tačke gledišta atmosfera nikada nije bila problem, niti je ikada dovođenja u pitanje. Drugo su kvalitet igre, odnos prema igri. Osnovni problem je u onome što trener traži od nas i onog što mi pružamo na terenu.  

Iako je reč o jednom evropskom takmičenju, odaziv publike nije bio veliki. Zbog čega je, po Vašem mišljenju, izostala veća podrška sa tribina?

  • Dosta faktora se poklopilo i uticalo na posetu. Ne znam da li su tome doprineli neatraktivnost protivnika ili naše izdanje od pre nekoliko dana. Ipak ljudi mora da pogledaju naš sastav i trenutni roster ekipe u odnosu na prošlu godinu. Mnogo je mladih igrača, gde smo Đorđe Spasić i ja, nešto iskusniji u odnosu na druge. Mlada smo ekipa i iz utakmice u utakmicu ćemo igrati sve bolje. Dosta se problema nakupilo i to se vidi. Mi ćemo se truditi da neke naše greške otklonimo, a da bi prebrodili sve potrebna nam je podrška. Mislim da ovi momci to zaslužuju. Kao što kaže trener sve će doći na svoje. Ne može se preko noći napraviti ni igra, ni kolektiv. Niti ovi momci mogu da sazru za mesec /dva. Mislim da će na proleće biti bolje, a sazrevanje će brže ići ako budemo imali vetar u leđa.

Već u utorak Vas očekuje gostovanja Vardaru, šta očekujete od tog duela?

  • Prevashodno treba da damo 100% od svojih trenutnih mogućnosti. Igra odnosno borba, želja i htenje iz prvih dvadeset minuta nam daje nadu da možemo da se nadamo. Videćemo protiv jednog tima, kakav je Vardar koji je bio i prvak Evrope, gde smo i koliko vredimo. Tu utakmicu ćemo iskoristiti da se spremimo za revanš u Luksemburgu.  Duel u nedelju će možda biti i najbitniji u ovom delu sezone. Ponavljam neobjašnjivo loše stvari moramo da zaboravimo, ostavimo iza nas. Dobre da podignemo na viši nivo i da pa se pokažemo u što boljem svetlu i u Skoplju i u Luksemburgu, zaključuje Mađar.

One Comment

  1. Pingback: EHF KUP: Kraj evropske priče za niški Železničar | Balkan Handball

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *