Kreće nova Zvezda: Uspešan prelazni rok, sledi rad! – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Kreće nova Zvezda: Uspešan prelazni rok, sledi rad!

Uvodnim sastankom i prvim treningom u „Šumicama“, rukometaši Crvene zvezde Grundfos započeli su pripreme za novu sezonu, sa mnogo većim očekivanjima nego pre 12 meseci.

Trener Ratko Đurković je okupio igrače, njih 21 je bilo na raspolaganju, izostao je  samo Ramzi Majdub, koji će se ekipi pridružiti u utorak. Pre treninga igrači su odradili zakazane medicinske preglede, a zatim se posle sastanka spustili na parket „Šumica“ i odmah prionuli na rad.

Ekipa će u sredu krenuti put Uba, gde će provesti 9 dana i odigrati jednu prijateljsku utakmicu, protiv istoimenog domaćina.

Prozivci su prisustvovali golmani Janko Gemaljević, Dimitrije Jelić i Nikola Perić, Nemanja Vučićević, Draško Nenadić, Miloš Bujišić, Branko Kankaraš, Rotem Segal, Đorđe Majes, Mirko Đurović, Ivan Horvat, Marko Knežević, Andrija Alavanja, Dušan Šmigić, Uroš Simić, Miloš Blagojević, Uroš Kolundžić, Mihailo Šljukić, Filip Milošević, Sava Radovanović i Viktor Matičić, koji je pružio podršku saigračima i drugovima na prvom treningu. Treneru Ratku Đurković pomoćni trener biće Anton Bukilić, a pojačanje crveno-belih u stručnom štabu je legendarni golman Željko Hornjak, trener golmana.

Trener Ratko Đurković je bio vidno raspoložen, kao i igrači, povodom okupljanja i početka priprema.

– Posle pauze koja je prošla vrlo brzo, pre svega, zbog toga što smo se trudili da nađemo igrače koji nam odgovaraju kako bismo sklopili ekipu, došao je i dan da „upalimo motore“ i krenemo. Mislim da to što smo želeli u prelaznom roku da smo i 95% završili. Postoji mogućnost za još nešto, ali mislim da je i ovo dovoljno. Sledi rad, ostaje nam da radimo i da uživamo u radu. Ima igrača koji su novi, koji treba da se uklope, ali sudeći prema prvom treningu sviđa mi se atmosfera, njihova želja i radost za okupljanjem i početkom priprema. Ono što je važno jeste da smo obezbedili dovoljan broj pripremnih utakmica kako bi svi dobili šansu i kako bismo videli gde smo, šta smo, koliko smo jaki i koliko smo blizu naših visokih ciljeva ove godine.

Ekipa se u sredu seli na Ub, gde će uz rad sa loptom pažnja biti na fizičkoj spremi. U Ubu će crveno-beli odigrati i prvi pripremni meč.

– To nam je prilika i da se fizički pripremimo i da se još više sjedinimo kao grupa, da se upoznamo. Bićemo devet dana upućeni jedni na druge i mislim da će nam to sa više aspekata koristiti. Tamo ćemo sigurno imati vrhunske uslove i za rad i za odmor. Planirana je jedna prijateljska utakmica protiv prvoligaša, ekipe Ub. Radujem se što ćemo provesti važan i najteži deo priprema tamo. Igrači su dobili plan kako će se odvijati taj deo programa, a posle povratka sa Uba akcenat će biti na taktičkom planu i odigravanju planiranih pripremnih utakmica.

Crvena zvezda novu sezonu ARKUS lige otvara protiv ekipe Dinama iz Pančeva u „Šumicama“.

– Uvek vodim time da se koncentrišem na ono što mi imamo i želimo. I ja verujem u ono što imamo. Jasno je da smo u raspoloženju da idemo na pobedu i jeste da je početak važan. Mi ćemo dati sve od sebe da taj početak bude uspešan i da se pokažemo u pravom svetlu. Po onome što je normalno da bude, prvi favorit naredne sezone je prvak, Vojvodina. Zatim, ekipa koja je uložila i najviše ove godine, Dinamo iz Pančeva, koji nam dolazi u prvom kolu, upravo. Mi moramo, sa naše strane, da dočekamo start spremni. A kada smo spremni ne postavljam pitanje ko će pobediti u prvom kolu – rekao je trener Đurković.

One Comment

  1. Jagodinac

    04/08/2022 at 22:35

    Pitam se od cega zivi rukomet u Srbiji? Odakle Zvezdi novac sa dovodi strane igrace i uopste kako pokriva troskove lige? Od prodaje igraca? Sve najbolje Zvezdi u novoj sezoni. Mozda se strani igraci budu isplatili odlicnom igrom.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *