Balkan-Handball.com

Ljubomir Obradović: Orlovi uz dobar rad za 2-3 godine kandidati za medalju

Novi koordinator muške reprezentacije Srbije, Ljubomir Obradović, imao je interesantno izlaganje pred članovima Upravnog odbora Rukometnog saveza Srbije na sednici održanoj proteklog ponedeljka, a u vezi perspektive oba nacionalna tima.

  • Mušku reprezentaciju pre Svetskog prvenstva čeka start kvalifikacija za EP 2020 gde moramo pobediti Belgiju u Zrenjaninu i Švajcarsku u gostima. Imamo 60,70,80 momaka u krugu državnog tima sa kojima bismo mogli za dve-tri godine da se uključimo u borbu za medalju. U taj krug uključujemo kadete i juniore. Muška reprezentacija ima veći potencijal nego ženska. Retko ko se plasirao na tri Svetska prvenstva u svim kategorijama, kao što je to Srbija uradila.

Obradović je apostrofirao i da se mora napraviti dobra saradnja sa klubovima…

  • Moramo da se dogovorimo sa klubovima da puštaju decu. Od nedelje do utorka prepodne, to je osam sati rada nedeljeno, 32 mesečno i u najboljem slučaju 320 sati po sezoni. Mnogo može da se uradi. Moramo da obratimo i pažnju na razvoj trenera. Kod juniora i kadeta mora da se poboljša situacija u taktičkom delu. Ima dosta zadataka na kojima bi trebalo raditi. Imamo dobru situaciju i veliku perspektivu.

DO HANDBALL #2 – Nenad Peruničić

Kod žena budućnost, prema mišljenju Obradovića, „nije ružičasta“…

  • Imali smo situaciju da je 4-5 devojaka odbilo da ide na Mediteranske Igre, jer su kao nagradu za šampionsku titulu dobile da odu par dana na more u Grčku. Situacija nije sjajna. Imamo problem sa godinama, visinom, znanjem. U smeni generacija koja je neminovnost, ostajemo bez Tomašević (34), Dmitrović (33), a dosta je devojaka od 29 do 31 godine. Dole ne vidimo ko dolazi, ne vidimo bazu. Ako je ne stvorimo kroz formiranje trenažnog centra, neće biti dobro. Ako sada krenemo da radimo, pa da se reflektuje kroz par godina – zaključio je Obradović.

One Comment

  1. Jagodinac

    01/10/2018 at 02:40

    Sve je to lepo i krasno objasnio Obradovic ali u Srbiji rukomet umire. Na zalost. U Vojvodini je ostalo samo oko dvadesetak zenskih klubova. Koliko ce ih biti za par godina? Ni toliko. Steta. A nekada smo kao deo SFRJ harali Evropom.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *