Balkan-Handball.com

Peruničić pred Zadar: Ništa nas ne interesuje osim terena

Selektor reprezentacije Srbije, Nenad Peruničić, najavio je duel četvrtog kola kvalifikacija za EP 2020 sa Hrvatskom u Zadru (nedelja, 20.30 časova).

  • Vujić i Radivojević su ostali u Beogradu. Bogdan je i pre dolaska bio samo u opticaju za prvi meč. Odradio je veliki posao s obzirom na težinu povrede skočnog zgloba. Osam dana bez treninga, ne bih da ga dovodim u bilo kakav rizik. To je tako bilo i dogovoreno. Što se tiče Stefana, mislim da na psihološkom planu nije baš za ovakve utamice. Hteo sam da ga poštedim bilo kakvih tenzija, da mora nešto. Zato sam odlučio da ne putuje.

Pre meča u Beogradu izjavili ste da igrači mogu „pozitivno, ali i negativno“ odreagovati na pune tribine. Kakvu reakciju očekujete u Zadru.

  • Nismo se busali u prsa ni tamo, ni ovde. Ne biram mesto da kažem nešto drugačije. Hrvatska je bila veliki favorit u Beogradu, i ovde je. To je realnost. Ono što su momci više izneli na psihološkom planu je bilo iznad njihovih granica, utakmica je 55 minuta bila u egalu. Moramo da ostanemo fokusirani. Momci su pobedili sebe. Nisu imali oscilacije, bili su fokusirani na poštovanje lopte. Uvek želim pobedu, ali s obzirom na protivnika, nerešeno protiv Hrvatske je velika stvar. Držaćemo se našeg puta da želimo da pokažemo zube svima, sportski, viteški. Očekujemo veliki pritisak. Sve ono što se bocka i potpaljuje, nas to na terenu ne interesuje. Kada izađemo na teren, naš fokus će biti samo na terenu.

Igrači su složni da je odbrana bila najbolji segment u Beogradu…

  • Od samog početka potenciramo na dobroj odbrani, jer iz dobre odbrane idu kontre i polukontre. Bili smo stegnuti u tom prenosu lopte iz odbrane. Jasno se videlo da nismo bili rastrčani. Nismo imali brzinu, bez obzira na rezultat, kočili smo i to moramo popraviti.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *