Srpkinje bez Cvijić u borbe za EURO 2014, Damnjanović: Dve utakmice kao priprema za SP - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Srpkinje bez Cvijić u borbe za EURO 2014, Damnjanović: Dve utakmice kao priprema za SP

Srpkinje bez Cvijić u borbe za EURO 2014, Damnjanović: Dve utakmice kao priprema za SP

zika.bogdanovic
0 komentar

Rukometni savez Srbije organizovao je konferenciju za medije povodom okupljanja ženske seniorske rukometne reprezentacije Srbije i prve kvalifikacione utakmice 1. i 2. kola za EURO 2014. Naša selekcija nalazi se u grupi V, sa selekcijama Švajcarske, Slovenije i Švedske. EURO 2014 će se odžati od 7. do 21. decembra 2014. godine, kad će zemlje domaćini biti susedna Mađarska i Hrvatska.

Na konferenciji za medije koja je danas održana u hotelu Srbija u Beogradu, selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije, Saša Bošković, istakao je da je veruje u devojke i da se nada da će dati svoj maksimum na utakmici sa Švajcarskom.

„Ove pripreme doživljavam kao nastavak priprema za Svetsko prvenstvo koje su započete prošle godine na Evropskom prvenstvu. Devojke su raspoložene i atmosfera je standardno dobra. Imamo malih neprijatnosti što se tiče povreda, Dragana Cvijić neće igrati na naredne dve utakmice, dok se Katarina Tomašević povredila ali će biti u ekipi.“, rekla je Dragica Đurić, trener golmana ženske rukometne reprezentacije.

„Ova reprezentacija zaslužila je veliku pažnju kako bi predstavila Srbiju u velikom svetlu. Srbija ima budućnost i naš cilj je medalja. Na moje veliko zadovoljstvo devojke su se pored obaveza u svojim klubovima odazvale na poziv reprezentacije i jedva čekaju da zaigraju za svoju zemlju.“, rekao je Saša Bošković, i dodao da je će ova utakmica biti i uvertira za Svetsko prvenstvo koje se u decembru održava u Srbiji.

„Na utakmicama u sredu i u nedelju cilj su nam kao uvek pobede. Svesni smo da imamo malo vremena koje je ostalo do SP, pa moramo da iskoristimo ove dane za pripremu i sve smo orijentisane za pobedu.“, naglasila je Andrea Lekić, kapiten ženske rukometne reprezentacije.

Na spisku selektora Saše Boškovića nalaze se Katarina Tomašević, Jovana Risović, Ana Kačarević, Svetlana Ognjenović, Jelena Nišavić, Katarina Krpež, Ivana Milošević, Dragana Cvijić, Sanja Rajović, Slađana Pop-Lazić, Marija Lojpur, Sanja Damnjanović, Biljana Filipović, Jovana Stoiljković, Andrea Lekić, Kristina Liščević, Jelena Erić, Jelena Popović, Jelena Živković i Marina Dmitrović.

„Mnogo sam srećna što sam ovde i što smo se okupile. Dve utakmice koje slede su i  priprema za SP. Reprezentacija Slovenije igra odlične utakmice poslednjih godinu dana i tom utakmicom sa njima videćemo koliko smo spremne. Nadamo se da ćemo u novembru imati dobre protivnike kako bi se što bolje pripremile za predstojeće prvenstvo.“, rekla je Sanja Damnjanović, reprezentativka Srbije.

Ženska rukometna reprezentacija Srbije utakmicu sa reprezentacijom Švajcarske igra u sredu, 23. oktobra 2013. godine, u 18 sati, u hali „Vlade Divac“ u Vrnjačkoj Banji, dok sledeću utakmicu igra sa Slovenijom u nedelju, 27. oktobra, u 18 sati, u hali Tivoli u Sloveniji.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball