Balkan-Handball.com

Srpkinje i Hrvatice za finale(17h), Jovana Risović: „Mirna glava odlučuje“

Srpska ženska reprezentacija je do sada jedina ekipa sa maksimalnim učinkom na rukometnom turniru mediteranskih igara. Niz od četiri pobede Srpkinje ne žele da pokvare u utakmici polufinala protiv Hrvatske, a utiske iz Adane nam  prenosi jedna od najmlađih reprezentativki, Jovana Risović:

-„Dosadašnji utisci su sjajni jer smo jedina ekipa koja nema poraz na turniru. Imali smo cilj pred igre da dodjemo u Tursku i osvojimo medalju. Jako smo blizu, ali moramo još mnogo da se potrudimo. Maksmalno smo se spremali i od starta krenuli ozbiljno. Nismo gledali ko je protivnik, nego samo sebe i svoju igru. Ono što je sigurno moj najjači utisak je naš pristup svakoj utakmici. Svaka devojka koja je dobila šansu, odigrala je maksimalno u tom trenutku, a ko ne igra opet pruža maksimalnu podršku sa klupe. Stvarno sam srećna i ponosna što sam deo ove ekipe. Mi ovde igramo za našu zemlju, za grb koji nosimo na grudima i učinićemo sve da na njega stavimo medalju“, priča Zmaj na golu Srbije i nastavlja o meču polufinala koji ih deli od medalje:

-„Na redu je Hrvatska u polufinalu i sve je moguće. Jako kvalitetan protivnik. I u tu utakmicu ulazimo kao i u svaku prethodnu. Recept je jednostavan. Dati sve od sebe i ostaviti srce na terenu. To je bukvalno utakmica za medalju. Mislim da će pored fizicke spreme biti jako bitna i psiha. Mirnija i stabilnija „glava“ može lako da odluči pobednika. Nadam se da ćemo to biti mi.“

 

Pre utakmice Srbije i Hrvatske koja se po lokalnom vremenu igra od 17h, na programu je prvo polufinale između Crne Gore i Slovenije(15h).

One Comment

  1. mne

    28/06/2013 at 02:26

    ajmo Crna Goro!

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *