Srpkinje kreću na evropsku turneju - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Srpkinje kreću na evropsku turneju

Srpkinje kreću na evropsku turneju

zika.bogdanovic
1 komentar

Rukometni savez Srbije organizovao je konferenciju povodom predstojećeg Međunarodnog turnira u Švedskoj za rukometašice. Turnir se održava u Geteborgu od 23. do 27. maja 2013. godine, a nakon njega izabranice selektora Saše Boškovića očekuje dvomeč u Amsterdamu sa selekcijom Holandije.

Na konferenciji za medije koja je danas održana u Hotelu M u Beogradu, selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije, Saša Bošković, istakao je da je ovaj turnir veoma važan jer predstavlja proveru za dalja reprezentativna takmičenja.

„Nadam se da ćemo ove utakmice iskoristiti najbolje što možemo, kao deo priprema za Mediteranske igre i Svetsko prvenstvo koje nas očekuje u decembru ove godine u Srbiji“, rekao je Saša Bošković, i dodao da su se zbog povreda nekih igračica na spisaku našle mlađe rukometašice koje do sada nisu imale duži staž u reprezentaciji. “Hteli smo da se za ovaj turnir pripremimo u punom sastavu, međutim povredile su se neke od ključnih igračica, ali svakako bilo bi dobro da nam se to ne desi u novembru, decembru pred Svetsko prvenstvo, kada nas očekuje veliki ispit“, rekao je Bošković i zaključio da je cilj da se na Svetskom prvenstvu ostvari bolji rezultat nego što je to bio slučaj na Evropskom prošle godine.

Naše reprezentativke na Međunarodnom turniru u Švedskoj igraju protiv selekcija Norveške, Švedske i Islanda, nakon čega nastavljaju put za Amsterdam, gde će sa reprezentacijom Holandije igrati dvomeč, u utorak i sredu, 28. i 29. maja 2013. godine.

„Iako nismo u kompletnom sastavu, iskoristićemo priliku da turnir odigramo što bolje i da se pripremimo za Mediteranske igre“ naglasila je Jovana Risović, golman reprezentacije.

Na spisku selektora Saše Boškovića izostaje nekoliko reprezentativki koje neće igrati zbog klupskih obaveza ili povreda, a među njima su Katarina Tomašević, Svetlana Ognjenović, Kristina Liščević, Maja Luković, Jelena Popović, Biljana Filipović, kao i kapiten, Andrea Lekić (SPISAK REPREZENTACIJE)

„Osvrnula bih se na povrede koje su zadesile neke devojke u prethodnom periodu i želim im što brži oporavak. Ovo je retka prilika da imamo pet ovako jakih provera, pa iako nismo kompletni, ima devojaka koje nisu duže igrale u reprezentaciji, tako da će ovo biti idealna prilika da se vidi koliko ko može da doprinese reprezentaciji“, rekla je Sanja Damnjanović, reprezentativka Srbije.

Sledeće što očekuje izabranice Saše Boškovića su Mediteranske igre u Turskoj, koje se održavaju od 20. do 30. juna 2013. godine.   

Možda vam se dopadne

1 komentar

iskreno 23/05/2013 - 14:09

Tuga i jad,kuda srlja ovaj zenski rukomet ……

Odgovori

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball