Balkan-Handball.com

Srpska ekspedicija saglasna pred put: Verujemo u sebe!

U SC „Kovilovo“ održana je konferencija za medije pred put ženske reprezentacije Srbije na Svetsko prvenstvo koje će se od 30. novembra do 15. decembra održati u japanskom gradu Kumamoto.

Predstavnicima „sedme sile“ obratili su se predsednik UO RSS, Božidar Đurković, selektor Ljubomir Obradović, odnosno, igračice Jovana Stoiljković, Slađana Pop Lazić i Jelena Lavko.

Podršku devojkama pred put na završne pripreme u Seulu, pružio je prvi čovek Saveza.

  • Tu sam da vidim devojke i stručni štab, da pružim podršku. Idu na značajno takmičenje, ne bi trebalo trošiti koliko je Svetsko prvenstvo velika stvar i koliko ima kandidata za visok plasman. Rukometni savez pruža maksimalnu podršku devojkama za sve što ih očekuje. Smatram da je naša grupa zaista teška, i ostale su takve. Nama su, kao što znate, decembar i januar udarni meseci što se tiče reprezentacija. Odlučuju se učesnici Olimpijskih Igara. Imamo određenih kadrovskih problema, nismo kompletni, ali verujem u devojke i znam da će dati sve od sebe.

Selektor Ljubomir Obradović ovako je video početak završnih priprema za ono što reprezentaciju čeka u Japanu.

  • Devojke su svesne situacije, svesne su šta znači ovo Svetsko prvenstvo. Iz utakmice u utakmicu mora da se da sve od sebe. Naša grupa je dosta nezgodna, a ona sa kojom ukrštamo još nezgodnija. Ovo nam je treće veliko takmičenje na kome smo zajedno. Devojke su upoznate sa taktičkim zamislima na koje izuzetno odgovaraju. Na Svetskom prvenstvu je rukomet malo drugačiji od onoga što možemo imati u Evropi. Moramo se snalaziti, ali moraće i drugi. Nemamo mnogo treninga. U Seulu odrađujemo taktički deo i aklimatizaciju. Sve ekipe koje učestvuju na turniru imaće po sat vremena treninga. Početak je vrlo nezgodan, igramo sa Angolom. Cilj nam je da odigramo što bolje i pokušamo da u drugi krug prenesemo što više bodova. Jako dobro se poznajemo – rekao je selektor Obradović i odgovorio na pitanje da li je ovo takmičenje „kruna jedne generacije“:
  • Imamo situaciju da su Krpež-Šlezak i Georgijev trudne. Svima nam je izuzetno drago zbog toga. Nema razloga da se prekida kontinuitet koji imamo. Igra se rukomet i posle Svetskog prvenstva i posle Olimpijskih igara. Sa dve pobede smo startovali u kvalifikacijama za EP 2020. Devojke će same donositi odluke da li će igrati ili ne. Znate i sami da je to mnogo trošenja, bez odmora, bez svojih porodica, ali mogu da budem srećan što imamo jako dobar odnos.

Levi bek Jovana Stojiljković spremna je za dane u Aziji.

  • Svesni smo svega što nas čeka. Biće jako naporan period. Spremni smo da damo svoj maksimum i ostvarimo dobar rezultat. Najteži protivnik u grupi je Norveška, na svakom takmičenju igraju vrhunski.

Slađana Pop Lazić, pivotmen nacionalnog tima.

  • Slažem se sa selektorom, predsednikom i saigračicama da će biti težak i naporan period. Nov sistem takmičenja, to je još jedna teška okolnost, ali ne samo za nas. Za sve je tako. Tu smo, spremni smo, imamo želju. Slažem se sa Jovanom da je Norveška najteži rival, ali niko nije naivan u grupi, ni Angola, ni Slovenija.

Iskusna Jelena Lavko bila je kratka:

  • Spremne smo. Dosta nas je igralo velika takmičenja. Znamo se dugo, dugo smo zajedno. Već treće prvenstvo radimo sa selektorom Obradovićem, znamo šta očekuje od nas. Potrebno je da budemo maksimalno koncentrisane na nas i na našu igru.

Reprezentacije će put Seula krenuti u utorak letom preko Dohe.

Srpkinje će učestvovati na „Seul Kupu“ sa selekcijama domaćina, Rusije i Mađarske od 22. do 25. novembra. Posle tri trenažna dana u južnokorejskoj prestonici, sledi put u Japan 29. novembra, a već dan kasnije i prvi meč sa Angolom.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *