Srpska odbojka rešila problem: Pokriveni svi troškovi učešća klubova u evro-kupovima - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Srpska odbojka rešila problem: Pokriveni svi troškovi učešća klubova u evro-kupovima

Srpska odbojka rešila problem: Pokriveni svi troškovi učešća klubova u evro-kupovima

zika.bogdanovic
0 komentar

Problemi nastupa najboljih srpskih odbojkaških klubova u evropskim kupovima, kako stvari stoje, rešeni su.

– Država nam je mnogo pomogla i rešila veliki problem koji smo imali. Svim klubovima koji budu stekli pravo igranja u Evropi, snosiće se svi troškovi, kako odlazaka na gostovanja, tako i organizacije utakmica kod kuće. Bilo nam drago što smo takvu vest mogli da saopštimo predstavnicima svih klubova koji igraju u elitnom rangu takmičenja, jer su svi oni potencijalni reprezenti naše zemlje u Evropi. Ne treba govoriti koliko je ovaj potez Države Srbije naišao na pozitivne reakcije kod svih, pre svega predstavnika klubova, ali i samih igrača, koji će se opet takmičiti sa najboljim klubovima Starog kontinenta, pa i navijača, koji će iste imati priliku da gledaju uživo. Ovo je veliki dan za srpsku klupsku odbojku i još jednom upućujemo veliku zahvalnost svima koji su omogućili dobre vesti – izjavio je generalni sekretar OSS Ivan Knežević, u društvu predsednika Zorana Gajića. 

Zbog loše finansijske situacije, u tekućoj sezoni samo je šampion Vojvodina učestvovala u evropskim kupovima. To je bio znak Odbojkaškom savezu Srbije da reaguje, a odgovor je bio skoro ekspresan i to najbolji mogući. Ovo je šansa da srpski timovi ponovo budu deo Balkanskog, Čelendž i CEV kupa, kao i Lige šampiona.

– Drago mi je da je Država Srbija po ko zna koji put prepoznala rezultate koje postiže naša odbojka. Priznajemo italijansku, poljsku i francusku ligu, i tu stavljamo tačku. Moramo da sprečimo odlazak naših igrača u neke druge lige osim pomenutih, hoćemo da napravimo našu ligu koja će iz godine u godinu biti jača i zbog čega će se mnogi igrači i igračice vratiti u Srbiju. Imamo kontakt sa mnogima, raspituju se oko dešavanja u srpskoj odbojci, tako da pre ili kasnije očekujemo njihov povratak. Još jednom pozdravljam potez Države Srbije, ali i sve ono što radi agilno rukovodstvo Odbojkaškog saveza Srbije – nije krio zadovoljstvo Dragoljub Zbiljić, predsednik Vojvodine NS seme, srpskog šampiona, prenosi odbojka-volleyball.com.

Da li će i srpski rukomet istim putem?

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Adblock Detected

Please support us by disabling your AdBlocker extension from your browsers for our website.