Srpski peskaši žele da ponove uspeh sa EP, Dimitrijević: Borićemo se za polufinale - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Srpski peskaši žele da ponove uspeh sa EP, Dimitrijević: Borićemo se za polufinale

Srpski peskaši žele da ponove uspeh sa EP, Dimitrijević: Borićemo se za polufinale

zika.bogdanovic
0 komentar

Srpski peskaši uspešno su započeli pripreme za Svetsko prvenstvo u Brazilu, koje se održava krajem jula. Jedna od najboljih evropskih selekcija u ovoj rukometnoj disciplini, pokazala je kvalitet više u odnosu na rivale na turniru u bugarskom mestu Primorsko, a jedan od nosilaca igre državnog tima bio je i Ivan Dimitrijević, bivši rukometaš Partizana i juniorski reprezentativac:

– Prvo okupljanje, kao i svako, donelo je najviše treniranja i uigravanja. Bilo je i novih momaka, koji su trebali da se uhodaju sa ekipom iz Danske od prošle godine sa Evropskog prvenstva. Rezultat sve govori, momci su se sjajno uklopili – kaže Dimitrijević i nastavlja da govori o pripremama „orlova“:

– Turnir u Novom Sadu od 27. do 29. jula će nam pokazati koliko je turniru u Bugarskoj u stvari imao efekta. Tamo su učestvovale samo četiri ekipe.

Brazil je veliki izazov…

– Ukoliko budem na spisku selektora Petkovića i njegovog pomoćnika Drenovca, očekujem da se sa momcima borim da prođemo grupu i pokušamo da napadnemo polufinale. Sve preko četvrtfinala bio bi sjajan uspeh, međutim, potajno se nadam, kao i u Danskoj.

Iza Dimitrijevića je sezona u austrijskom Bregencu, sa kojim je okončao saradnju…

– Na ličnom planu sam prezadovoljan sezonom. U prvom delu plej-ofa sam odigrao odlično, što i rezultati potvrđuju. Ekipa je generalno mogla više, ali nije to u punoj meri zavisilo ni od mene, ni od mojih saigrača Aleksića i Gavranovića. Još uvek ne znam gde ću nastaviti karijeru. Ponuda ima, ali želim da sačekam i izaberem najbolju opciju za sebe, kako bi se vratio tamo gde sam bio do pre par godina – jasan je Dimitrijević, koji se za nove izazove svakodnevno sprema u Kik Boks klubu Sinđelić sa trenerom Nikolom.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Copyright © 2023 Balkan Handball