STRUGA 2017: Vladari Turske bruse formu na "ženskoj plaži" - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan STRUGA 2017: Vladari Turske bruse formu na „ženskoj plaži“

STRUGA 2017: Vladari Turske bruse formu na „ženskoj plaži“

zika.bogdanovic
0 komentar

Turski Bešiktaš se vraća u Strugu gde je započeo sezonu 2015/2016. Trinaestostruki šampioni Turske predstavljaće jednog od favorita za osvajanje 45. međunarodnog turnira koji se od subote do utorka održava na popularnoj „ženskoj plaži“ u gradiću na obalama Ohridskog jezera. Crno-beli tim, koji je neprikosnoven u domaćim okvirima, već godinama nastupa u EHF Ligi šampiona, a tako će biti i u sezoni na čijem smo početku.

Tim sa 20 miliona navijača širom Turske u sezonu 2017/2018 ulazi pojačan za jednog od najboljih van-evropskih golmana na svetu – standardnog egipatskog reprezentativca Kariam Hendavija, koji je u Strugi već nastupao sa egipatskim Zamalekom dve godine ranije.

Tradicionalno, turski sastav pun je momaka sa prostora EX-YU. Tako će se publici u Strugi predstaviti bekovi Nemanja Pribak, Marko Krsmančić, Mihajlo Radojković, Stevan Sretenović, krila Tomislav Nuić, Mijo Tomić i Faruk Vražalić, kao i defanzivni specijalista Josip Buljubašić.

Grupa sa švedskim Alingsosom i Ohridom garantuje dobre provere i daje Turcima šansu da se domognu finala, gde bi mogao da ih čeka Metalurg ili francuski Šart.

Duel sa Metalurgom bila bi i predigra duela koji ih čekaju u grupi D EHF Lige šampiona. Na osnovu prethodne sezone u kojoj je Bešiktaš osvojio 11 bodova i zauzeo treće mesto u grupi, jasno je da će Turci imati šta da kažu i u mesecima koji dolaze…

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Adblock Detected

Please support us by disabling your AdBlocker extension from your browsers for our website.