Balkan-Handball.com

STRUGA 2018: Ambiciozni domaćin meri kvalitet sa klubovima evropskog renomea

Struga se sprema za 46. međunarodni rukometni turnir, koji će se od 15. do 19. avgusta održati na terenu „Ženska plaža“. Ambiciozni organizatori su odlučili da ove godine produže turnir sa četiri na pet dana i povećaju broj učesnika sa šest na osam ekipa, a u okviru rukometnih dana u Strugi biće odigran i meč Super Kupa Makedonije između Vardara i Metalurga.

Kvalitet turnira je zagarantovan već godinama, a ove godine će ga „obojiti“ i učestvovanje slovenaćkog šampiona Celja Pivovarne Laško, niškog Železničara sa Veselinom Vujovićem na klupi, ali i pojačanog domaćina, tradicionalnog učesnika – Struge.

Povratak proslavljenog makedonskog reprezentativca, Naumčeta Mojsovskog, u klub u koji je ponikao, ovog puta u funkciji rukovodioca, doneo je i veće ambicije, pa je tako klub koji je iznedrio ogroman broj reprezentativaca, već u prvoj sezoni izborio plasman u Super ligu, posle 15 godina van elite.

Posle uspešnog baraža odigranog sa Metalurgom 2, počelo je sklapanje kockica za superligaški povratak. Doveden je novi šef struke, iskusni Andon Boškovski, trener sa zavidnim iskustvom i na međunarodnoj sceni.

Boškovski, koji uporedo vodi i reprezentaciju Gruzije, radio je u Metalurgu, Vardaru, Rabotničkom i Eurofarm Rabotniku, a deo karijere proveo je i u Rumuniji.

Upravo je po preporuci trenera iz Gruzije u Strugu stigao levi bek Lekso Cigelišvili, a pojačanja za narednu sezonu su i desno krilo Nenad Kosteski (Metalurg 2), golman Nikola Kizić i desni bek Stefan Trpčevski koji su stigli iz Vardar Juniora. Peto pojačanje je Dario Petrovski, srednji bek koji stiže iz Eurofarma.

Sigurno je da rivali sa kojima će Struga ukrstiti koplja na turniru nisu reper, s obzirom da će šest od sedam biti učesnici EHF kupova u novoj sezoni, ali imaju važnost za sticanje iskustva pred nastupe u domaćoj ligi.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *