Švajcarkinje stižu na dvomeč u Pazovu, Šimičić: "Biće jako teško" - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Švajcarkinje stižu na dvomeč u Pazovu, Šimičić: „Biće jako teško“

Švajcarkinje stižu na dvomeč u Pazovu, Šimičić: „Biće jako teško“

zika.bogdanovic
0 komentar

 Plasman u evropsko takmičenje i prolazak drugog kola Čelendž kupa najveći je uspeh u istoriji kluba Max sport iz Nove Pazove. Tu ipak nije kraj, mladi tim mladog trenera Vlade Šimičića ima priliku da ide i dalje. U okviru trećeg kola za protivnika imaju švajcarski Cug. Oba susreta igraće ovog vikenda kod kuće (subota 17), domaći teren jeste velika prednost i to daje povoda za optimizam.

„I pored toga što igramo dve utakmice kod kuće i dalje tvrdim da će biti jako teško. Cug je iskusna ekipa, trenutno su prve u šampionatu Švajcarske , u poslednjem kolu igrale su nerešeno sa prvakom Brilom, i to je tim koji u kontinuitetu igra u Evropi preko deset godina.“- rekao nam Vlada Šimičić.

   Da li domaći teren može da bude kontra produktivan u smislu da devojke budu previše opterećene?

„Ne, mi gotovo uvek igramo pred punim gledalištem. To je publika koja poznaje rukomet i svim srcem je uz nas. Bučni su i bodre ekipu do kraja utakmice. Postoji dobra hemija između devojaka i publike i u tom smislu nećemo imati poteškoća.

Moram da kažem da je ovo najveći uspeh u istoriji kluba a treba spomenuti i čenjenicu da smo mi namlađa ekipa u Super ligi i da nam svake godine ode po 5-6 igračica. Ceo grad stao je iza nas, imamo podršku lokalne samouprave i opštine Stara Pazova.

Šta znate o protivniku?

„Do sada nisam imo prilike da ih gledam. Imam informacije da igraju u odbrani 3-2-1 koja prelazi u 3-3. Naš problem je što nemamo četo priliku da igramo protiv takve zonske formacije, prethodne dve nedelje spremali smo se na treninzima za to i mislim da smo dovoljno uradili. Cug u svojim redovima ima po nekoliko A i juniorskih reprezentativki Švajcarske i svakako da su ozbiljan rival. Protivnička ekipa je jako niska imaju samo jednu devojku koja je viša od 175cm, nadam se da nam to neće predstavljati nepremostivu prepreku.“

         Za kraj recimo da uprava kluba i igračice pozivaju navijače da na utakmicu dođu ili ponesu nešto od odeće ili rekvizita za navijanje u svetlo plavoj boji. Žele da i na taj način naprave sinergiju devojaka i publike.

VLADIMIR MAKSA

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Copyright © 2023 Balkan Handball