Svetlana Ognjenović pred Ukrajinu (18.15): „Ako nastavimo ovako biće dobro…“ – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Svetlana Ognjenović pred Ukrajinu (18.15): „Ako nastavimo ovako biće dobro…“

Levo krilo srpske reprezentacije, Svetlana Ognjenović, rekla je novinarima u Kovilovu da “ ne čita novine”, a i bolje je. Sve što bi mogla da pročita nakon prve utakmice reprezentacije na Evropskom prvenstvu protiv Norveške jesu hvalospevi. I stvarno, Ceca je bila maestralna i to protiv najbolje golmanke na svetu, Katrin Lunde Haraldsen. Meč je završila sa devet golova:

– Više puta sam igrala protiv nje, znam da je ona golman koji se priprema za svaku utakmicu. Znam gde mi je branila, gde nije. Imala sam veliku želju da dobro odigram protiv Haraldsen. Izazov je igrati protiv najbolje – kaže Ognjenovićeva na izbor između „iskustva i majstorstva“ koji su novinari nametnuli i dodaje:

– Očekivala sam da ćemo se ovako boriti. Da smo i u prvom poluvremenu odigrali kao u nastavku, rezultat bi došao. ali drago mi je da smo pokazali da možemo. Štata zbog prvog poluvremena i par sudijskih odluka na našu štetu. Ako nastavimo ovako da igramo, biće dobro…

Da li se osetila podrška sa tribina?

– Meni se činilo da ima dosta ljudi, osetila sam i čula ih. Kada igramo, ne čujemo uglavnom ništa, ali pred sam kraj meča, čula se podrška. Koliko god ima navijača, znače nam. Meni niko nije došao da me gleda, svi su daleko, ne žive ovde – osvrće se Ceca i na pitanje, kako bi njeni navijači popunili majicu sa njenim imenom i prezimenom:

– Pa, ja bih morala da pozovem i komšiluk. Nemam toliko karata.

Ukrajinke su sledeće (četvrtak, 18.15)?

– Izgubili su od Češke. Nije me iznenadio rezultat, nisam preterano ni razmišljala o njima. Ako odigramo dobro, neće biti problema – sigurno je levo krilo srpske reprezentacije.

MARINA DMITROVIĆ: „NE SMEMO DA IH POTCENIMO“

Marina Dmitrović, bila je zadužena za šuteve spolja u meču sa Norvežankama i dva puta savladala Lunde Haraldsen:

– Više smo forsirali igru na pivotmena i prolazak na šest metara. Falilo je šuteva sa bekova. To je moje najjače oružje i nadam se da ću ga koristiti još bolje u narednim mečevima.  Norveška je arhivirana, ali se nadamo da se možemo ponovo sresti, u istom gradu i istoj dvorani. Volela bih da imamo priliku za revanš.

Sledeća je Ukrajina…

– Favoriti jesmo, ali ne smemo nikoga da potcenimo na ovom prvenstvu. Ako ponovimo igru iz nastavka sa Norveškom, pobedićemo. Moramo u seriju pobeda, ako želimo da napravimo neki veliki rezultat kao domaćini.

3 Comments

  1. ja

    06/12/2012 at 04:17

    @RS Zivo me interesuje oceli ga savez kaznit…

  2. Pingback: Grupe A i B (drugo kolo): Srbiju za prvu pobedu u istoriji – Makedonke žele kartu za Beograd :: Balkan Handball

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *