Tomislav Grahovac novi predsednik HRS - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Tomislav Grahovac novi predsednik HRS

Tomislav Grahovac novi predsednik HRS

zika.bogdanovic
0 komentar

Novi predsednik Hrvatskog rukometnog Saveza je Tomislav Grahovac nakon podnošenja ostavke od strane Sandija Šole, koji je odlazak obrazložio rečima:

– Kao što znate ovaj čin sam najavio već prije dva mjeseca. Razlog za ostavku je osobne naravi i znači da od danas dajem neopozivu ostavku. Povlačim se s ove časne funkcije predsjednika HRS-a na koju sam izuzetno ponosan. Osam godina je bilo dovoljno za ostvarivanje ciljeva koje smo zacrtali. Svom nasljedniku želim puno sreće u svemu. Želim zahvaliti svima na podršci i na svemu što smo zajedno napravili. U narednom periodu posvetit ću se osobnim ciljevima, ali bit ću na raspolaganju i davati svu potporu razvoju hrvatskog rukometa.

Novi predsednik HRS izabran od strane 43 prisutna (od 64) delegata, u prvom obraćanju je ovako prokomentarisao postavljenje na funkciju:

– Želim se zahvaliti svima na ukazanoj časti. Svjestan sam velike odgovornosti koju ste mi povjerili. Naš Savez je najbolje organiziran Savez u državi. Ostvaren je veliki rezultat do sada i toplo se nadam ćemo još bolje rezultate postizati. Želim se zahvaliti Sandiju na vođenju Saveza i toplim riječima koje je rekao na odlasku. Želim se zahvaliti svim članovima UO i mojim dosadašnjim suradnicima u NO. Smatram da ćemo svi zajedno , kako je rukomet kolektivni sport, tako će i rad Saveza biti kolektivan. Ne bih htio previše dužiti i nadam se da ćemo što prije početi radi te da ćemo kroz posao rješavati probleme.

Prisutnima se obratio i potpredsednik, alfa i omega hrvatskog rukometa, Zoran Gobac:

– Zahvaljujem se na vašem velikom odazivu i što ste došli pozdraviti novog predsjednika HRS-a, ali i zahvaliti dosadašnjem. 75% prihoda HRS-a su vlastiti prihodi, a HOO nam nije niti 20% u financijama. Želim da i drugi sportski savezi pokažu koliko se sami financiraju, a koliko ih financira država. Moramo se svi povezati, i istok i zapad, i sjever i jug i napraviti još jedan iskorak naspram drugih sportova.Potreban nam je novi Zakon o sportu. Već 12 godina nemamo kategorizaciju sportova i sportaša. Rezultat je taj koji bi trebao biti glavni za dobivanja novaca.

FOTO: Uroš Hočevar

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball