Tošković i Jeriček za trofej Liga kupa u Francuskoj - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Tošković i Jeriček za trofej Liga kupa u Francuskoj

Tošković i Jeriček za trofej Liga kupa u Francuskoj

Zorica Radojkovic
0 komentar

Nina Jeriček

Završnica Liga kupa u Francuskoj neće proći bez duela naših igračica. Finale su izborili Isi i Nim pošto su u polufinalu bili bolji od Flurija i Avra. Najbolja u pobedi Nima nad ekipom nekadašnjeg kapitena Zaječara, Marte Mange, bila je slovenačka reprezentativka Nina Jeriček sa 8 golova iz 9 pokušaja.

Predhodno je Mange u četvrtfinalu imala odličnu rolu(8 golova) kada je Fluri njenim pogodkom u poslednjem minutu izbacio Mec iz borbe za trofej. Dobra igra Liščević(4 gola) i Ognjenović(2 gola) nije bila dovoljna da Mec nastavi višemesečni niz bez poraza.

Avr je u drugom polufinalnom meču ispustio osetnu prednost i na kraju prepustio Isiju mesto u finalu. Stoiljković je pogodila 8 puta, Vrdoljak 3 puta, dok je Kresoja upisala 1 gol. Na drugoj strani Tošković je sa 4 gola za 15 minuta još jednom imala ulogu džokera pariske ekipe i imaće priliku da se protiv Nima bori za prvi trofej u sezoni.

Na završnom turniru bilo je još naših igračica. Marina Pantić sa Dižonom nije imala sreće da pomrsi konce domaćinu, dok se Ivana Filipović uspešno vratila na teren posle povrede i sa Miosom propisno namučila Avr.

Četvrtfinale:

Issy Paris Hand – Cercle Dijon  23-22

Fleury Loiret  – Metz HB  32-31

Toulon – Nîmes  26-32

Mios Biganos – Le Havre AC 25-26

 Polufinale:

Fleury Loiret – HBC Nîmes  24-34

Issy Paris Hand – Le Havre  19-18

Finale:

Issy – Nimes (subota, 16.15h)

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Copyright © 2023 Balkan Handball