Trenerski seminar u Kragujevcu - Predaju Pokrajac, Obradović i Adžić - Balkan-Handball.com
Naslovna Analize Trenerski seminar u Kragujevcu – Predaju Pokrajac, Obradović i Adžić

Trenerski seminar u Kragujevcu – Predaju Pokrajac, Obradović i Adžić

zika.bogdanovic
0 komentar

Zajednica Trenera Rukometnog saveza Srbije u periodu od 14. do 16. juna 2013. godine u Kragujevcu organizuje tradicionalni seminar trenera pod nazivom Savetovanje 2013. Na ovogodišnjem Savetovanju učestvovaće preko 300 trenera iz Srbije, a po prvi put na seminaru učestvovaće i treneri iz inostranstva.

Učesnicima seminara svoje bogato znanje i iskustvo preneće sledeći predavači: Branislav Pokrajac, Ljubomir Obradović, Dragan Adžić, Zoran Stanojević i Živan Stakić. Jedini lektor EHF-a iz Srbije, Branislav Pokrajac, govoriće trenerima o nekim aspektima u selekciji rukometaša kao i razvoju tehnike kod rukometaša. Ove teme su prevashodno namenjene trenerima mlađih uzrasnih kategorija, ali će i ostali prisutni moći sigurno da čuju dosta korisnih informacija koje će im poslužiti u njihovom budućem radu.

Trener portugalskog Porta, Ljubomir Obradović, učesnicima seminara izložiće jednu teorijsku temu, Fizička priprema u pripremnom periodu, kao i dve praktične teme koje se odnose na Razvoj kontranapada iz plitkih zonskih formacija i Sprečavanje kontranapada i polukontranapada. Teme su izuzetno zanimljive obzirom da Ljubomir Obradović važi za trenera specijalistu za fizičke prirpeme i čije ekipe svoju igru baziraju velikim delom na kontranapadu.

Dragan Adžić, trener šampionki Evrope i vicešampionki na poslednjoj Olimpijadi, ženskoj reprezentaciji Crne Gore, izložiće srpskim trenerima Savremne tendencije u razvoju zonske odbrane 6:0 kao i Inovacije u trenažnom procesu i periodizaciji treninga vrhunskih ekipa.

Predstavnici Zajednice sudija i kontrolora Rukometnog saveza Srbije govoriće o kriterijumima suđenja u narednoj takmičarskoj sezoni.

Teoretska i praktična nastava održaće se u objektima HTD Šumarice, dok će učesnici pored Šumarica biti smešteni na još nekoliko lokacija u gradu Kragujevcu.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball