Balkan-Handball.com

TURSKA SVE BLIŽE, David Rašić (Bešiktaš): Želimo u Ligu šampiona

Rukomet u Turskoj nije na nivou kao u većem delu Evrope, ali jedan klub zavređuje pažnju evropske javnosti, zbog svojih rezultata, budžeta i ambicija. To je Bešiktaš iz Istanbula, jedan od klubova sa armijom navijača koji ima rukometnu sekciju. Povremeni srpski reprezentativac, David Rašić (28), posle iskustva iz Španije i Izraela, poprilično se dobro snašao na Bosforu. Operacija ramena, izbacila je Šapčanina iz ritma, pa će tamo propustiti početak sezone i borbu za EHF Ligu šampiona:

– Imao sam operaciju u čuvenoj Adžibadem bolnici. Sve je prošlo kako treba, doctor je zadovoljan. Prognoze su da bih za neka dva meseca mogao da treniram punim tempom. Idem polako, povreda je takva da ne želim da žurim.  Propustiću prvo kolo prvenstva, a krajem septembra bi trebalo da sam na terenu.

Bešiktaš ne odustaje od borbe za EHF Ligu šampion. Protivnik u polufinalu je norveški Haslum, a eventualni rival u finalu, Konstanca ili belgijski Haselt.

– To je ambicija kluba. Želimo trofeje u sva tri domaća takmičenja, a bukvalno svaka pobeda u Evropi se računa kao plus. Dosta smo pojačani, imamo šest stranaca, tako da su ciljevi realno postavljeni.

Kako je igrati u Turskoj?

– Nisam mnogo znao o Turskoj, tako da sam se pre dolaska raspitao od igrača koji su ovde nastupali. Nije loše. Bešiktaš je dobro organizovan klub na visokom nivou. Ima 4-5 dobrih ekipa, nekoliko dobrih utakmica, a imamo sreće i da igramo evropske utakmice.

Turska polako postaje obećana zemlja za internacionalce sa naših prostora…

– Većinom stranci dolaze sa Ex-Yu prostora. Ima Rusa i Ukrajinaca, i to je sve. Imaju poverenja u naše igrače, jer smo sličnog mentaliteta.

Gde je rukomet sa popularnošću u Turskoj?

– Nije neka popularnost, hale nisu velike, ali nisu ni prazne. Bude između 700 i 1000 ljudi, nekada i više na našim utakmicama. Bešiktaš ima armiju navijača, koji vole klub. Najveći rivali su nam klubovi iz Ankare, Ankaraspor i Ozel Dade. Bursa i Trabzon takođe imaju šta da kažu.

Dokle na Bosforu?

– Za sada sam tu, produžio sam ugovor na godinu plus godinu. Ne planiram puno unapred. Srećan sam ovde, a videćemo gde će karijera odvesti – zaključuje bivši igrač Metaloplastike, Crvene zvezde i Kolubare.

One Comment

  1. Pingback: Rastali se Bešiktaš i David Rašić | Balkan Handball

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *