U Kanjiži Partizan na Seged, Celje na Ferencvaroš - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan U Kanjiži Partizan na Seged, Celje na Ferencvaroš

U Kanjiži Partizan na Seged, Celje na Ferencvaroš

0 komentar

 Partizan se juče posle zajedničkog ručka na stadionu u Humskoj uputio u Kanjižu. Narednih dva dana šampion Srbije će uz slovenačko Celje i dva Mađarska tima, Ferencvaroš i PIK Seged, učestvovati na međunarodnom turniru. Biće to ujedno generalna proba pred mečeve u kvalifikacijama za Ligu šampiona (3/4. seprembar) u Prešovu gde za protivnika imaju grčki AEK, potom i pobednika duela Prešov – Porto.

U Kanjiži će prvo ukrstiti koplja sa finalistom Dobojskog turnira, vicešampion Mađarske PIK Seged:

– Gledao sam njihov meč u Doboju protiv Metalurga uživo, a i  protiv Gumersbaha kraj utakmice gde su iz negativnog rezultata se vratili u igru i pobedili. To sve govori da su ozbiljna ekipa, mada još u ranoj fazi priprema – ističe trener crno-belih Aleksandar Brković.

Ovo su vam poslednje provere pred kvalifikacioni turnir?

– Praktično, mada ćemo još u utorak odigrati i meč protiv Kolubare. U odnosu na ono što smo zamislili, probavali neke stvari još na našem turniru u Kanjiži nećemo mnogo eksprimentisati. Najviše nas remeti igra sa drugim pivotmenom, ne možemo da igramo kako smo baš zamislilijer će Milinića zavisiti dosta toga i u odbrani i u napadu.

Šta u međuvremenu dok se ne priključi?

– Koristimo bekove da odmene Veljka Miloševića. Treba nekako da preživimo utakmice do njegovog povratka. Mada, priključio nam se Mijailo Marsenić tako da nastavljamo filozofiju davanja šanse mlađima. Ne znam mnogo o Ferencvarošu ove godine, prošle sam pratio sve njihove rezultate. Celje ima novu ekipa, još se traže, imali su nekoliko slabijih rezultata, pa do odličnih u poslednjim proverama. Sve u svemu biće odličan turnir, počastvovani smo da učestujemo. Čujem da ima najava da će sledeće godine biti još jači tako da nam je to samo još obaveza više da zaslužimo novi poziv. Za nas će, dakle, ti mečevi biti i takmičarskog karaktera.

Kakad je zdravstveni bilten?

– Dimitrijevića muči skočni zglob još od Trofeja Rankovića, a Milića još i pre toga, ali sada će morati da stegnu zube da vidimo da li na njih možemo da računamo i naredne nedelje u Prešovu.

Glavni pokrovitelj turnira je Mesna zajednica Kanjiza.  

Babića opet muči koleno

Neće biti u Kanjiži ni srednjeg beka Stefana Babića koga muči koldno zbog koga je propustio celu prošlu sezonu.
– Osećao je bol još na pripremama u Vrnjačkoj Banji, a samo se pojačao posle jednog duela u filanu Turnira Rankovića protiv Francuza. Bio je juče na pregledu kod doktora Milankova- Izvestio je Brković.
Nešto kasnije javio se i Stefan Babić:
– Odlomilo se parče meniskusa, sutra će i to da očiste, pa ću morati da pauziram nedelju dana.

Specijalni gosti

Specijalni gosti Kanjiža kupa 2011 biće Ivan Vetejši, predsednik RS Mađarske i generalni sekretar Nemčik Balas. Biće tu i prvi čovek RSS Velimir Marjanović i generalni sekretar RS Vojvodine Slobodan Višekruna.
Turnir će otvoriti pokrajinski sekretar za sport i omladinu Modest Dulić. Takodje, ucesnicima ce se obratiti i predsednik lokalne samouprave Njilas Mihalj i Dukai Ferenc, predsednik mesne zajdnice grada domacina.

Prihod od ulaznica u humanitarne svrhe

Ulaznice će koštati 100 dinara, a celokupan prihod ide u humanitarne svrhe, organizaciji „Barka“ za decu ometenu  u razvoju.

SATNICA

Danas (petak)  Partizan- PIK Seged u 16,30 i Ferencvaroš – Celje u 19,00
Sutra (subota) : Za treće mesto u 16,30 i finale 19,00.

Info: RK Partizan

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball