UO ARKUS: Dosta samovolje, nije vam ovo privatna liga! - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan UO ARKUS: Dosta samovolje, nije vam ovo privatna liga!

UO ARKUS: Dosta samovolje, nije vam ovo privatna liga!

zika.bogdanovic
1 komentar

Odluka UO RSS da ligu vrati pod svoje okrilje izazvala je reakciju UO ARKUS u kojoj su po prvi put u poslednje tri godine u javnost iznete određene teme.

Saopštenje prenosimo u celosti.

Već pune četiri sezone takmičenje Super lige vodi i organizuje ARKUS, te je i sam naziv ARKUS liga postao veoma prepoznatljiv i pozitivan brend, kako u Srbiji, tako i u regionu, jer je po mišljenju svih aktera to trenutno najpozitivnija stvar u srpskom rukometu.

Ovih dana smo svedoci samovolje i veoma lošeg odnosa predsednice Rukometnog savez Srbije, Milene Delić i njenog supruga Radosava Šljivančanina prema klubovima, koji učestvuju u najelitnijem takmičenju u Srbiji.

Naime, suprug predsednice saveza je pre nedelju dana postao predsednik skupštine RK „Partizan“, a odmah nakon toga je krenuo u proces „apsolutne privatizacije i disciplinovanja“ rukometnog saveza i super lige.

Klubovi ARKUS lige su u petak održali Izbornu skupštinu, na kojoj je izabrano novo rukovodstvo, koje definitivno nije po volji, pa se po hitnom postupku krenulo sa pretnjama i zastrašivanjem klubova.

Prvi, sa tim zaduženjem, bio je generalni sekretar RSS, Svetozar Stanković, koji u 68-oj godini života umesto da provodi bezbrižne penzionerske dane, izvršava zadatke, koji mu bivaju povreni, a u gore navedenu svrhu. Prvo veoma nervoznim i bahatim ponašanjem na samoj sednici skupštine, a zatim i telefonskim pozivima ka klubovima, pokušava da opravda nešto što je dogovoreno već pre 15 dana, da savez upravlja ligom, što nije slučaj ni u jednoj od rukometno razvijenih zemalja (Norveška, Danska, Nemačka, Francuska…), a što je ozvaničeno na jučerašnjoj (NARAVNO ELEKTRONSKOJ) sednici UO RSS.

Lepo je sve smišljeno: muž vodi Partizan, žena savez, sudije treba da delegira radnik saveza Partizanovac, trener Partizana treba da postane još jedan od zaposlenih saveza, pa je idealan trenutak da se i liga vrati u savez, kako bi se ispunilo obećanje dato na skupštini Partizana, da će Partizan da osvoji titulu u narednoj sezoni. Klasičan sukob interesa i trgovina uticajem.

Pozivamo savez da se urazumi i HITNO promeni svoju odluku i ligu poveri ARKUS-u, na upravljanje klubovima članicama Asocijacije, jer u suprotnom klubovi neće započeti takmičenje.

 Takođe, pozivamo sve klubove, da ne nasedaju na današnji dopis, pristigao iz RSS, i da ne šalju Molbe za Dozvole za sezonu, jer na taj način savez želi da obmane klubove, koji bi tim postupkom dali legitimitet Odluci saveza.

Upravni odbor ARKUS

Možda vam se dopadne

1 komentar

poštena inteligencija 28/06/2023 - 09:53

Prilikom glasanja na skupštini od 14 klubova 13 glasalo za ARKUS-1 suzdržan(PARTIZAN)Savez bez imalo sramote pregazi tu volju preuzimanjem.E,sada…ključno je pitanje kakav karakter imaju klubovi da pruže otpor okupaciji i slože se u tom otporu.Ako ga ne bude ,to znači da i ne zaslužuju bolje od toga da ih jaše polusvet iz Humske i sa Tošinog Bunara.

Odgovori

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball