UO ARKUS smenio predsednika RK Partizan Željka Perkunića – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

UO ARKUS smenio predsednika RK Partizan Željka Perkunića

Predsednik RK Partizan Željko Perkunić ekspresno je smenjen sa mesta člana UO ARKUS. Prvi čovek crno-belih našao se na meti kritika i saopštenja Rukometnog saveza Srbije tokom vikenda, a nakon gostovanja predsednika Republike Aleksandra Vučića na jednoj od televizija, gde su spomenuti i funkcioneri RK Partizan u kontekstu vređanja institucije predsednika države.

Usledila je sednica UO ARKUS u nedelju čiji je Perkunić bio član. Saopštenje prenosimo u celosti. 

Na vanrednoj sednici Skupštine Asocijacije rukometnih klubova Superlige (ARKUS) doneta je odluka o razrešenju Željka Perkunića sa mesta člana Upravnog odbora ARKUS.

Asocijacija rukometnih klubova Superlige najoštrije osuđuje neprimereno ponašanje predsednika rukometnog kluba Partizan prema Predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću. 

Nedopustivo je da se na takav način i bez trunke odgovornosti odnosi bilo koji nosilac javne ili društveno odgovorne funkcije prema Republici Srbiji i njenim legitimno izabranim organima, a naročito ne prema Predsedniku Aleksandru Vučiću, koji je između ostalog dao izuzetan doprinos u opredeljivanju sredstava u poslednje tri godine, zahvaljujući čemu su mnogi klubovi uspeli da održe egzistenciju ili da značajno unaprede rad.  

Članovi Skupštine, koji su pristupili glasanju, bili su jednoglasni u osudi neprimerenog ponašanja i odluci da dosadašnji član Upravnog odbora bude smenjen.

2 Comments

  1. Kim Dzong Un

    13/02/2023 at 12:02

    Brate Arkuse, ni kod mene nema toga.

  2. sizif

    13/02/2023 at 12:04

    Čovek je bio kao navijač KK Partizan.Kakve veze to ima sa RSS i Arkus ligom?Jel ponovo uveden verbalni delikt?

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *